3eetlepelsdruivenpit olie of zonnebloemolie om in te bakken
50gramroomboter om in te bakken
1grotefijn gesnipperde ui
1rode paprika in reepjes gesneden
1gele paprika in reepjes gesneden
3aardappels in 8 partjes gesneden
2teentjesteentje knoflook fijn gesneden
2zakjes gele colorante of 1 eetlepel kurkuma
1kleine courgette in plakjes gesneden van 1/2 cm
1litergroentebouillon
5eetlepelsgekookte kikkererwten
5eetlepelsgekookte diepvries doperwten
*
VOOR DE COUSCOUS1 UUR VAN TE VOREN
2kopjes couscous
2eetlepelsolijfolie
4kopjesgroentebouillon
1theelepelkurkuma
2eetlepelsdiepvries doperwten
Instructies
AARDAPPELS VOORKOKEN
Kook de aardappelen in water met zout en theelepeltje kurkuma 3 minuten en laat ze afkoelen in het gele kookvocht. Op deze manier worden de aardappels mooi geel.
KIP MARINEREN
Snijd de kippendijen in stukjes en vermeng ze met de olie en kruiden en beetje zout en peper en laat dit 2 uur in de koelkast marineren
BAKKEN VAN DE KIPPENDIJEN
Als de kippendijen gemarineerd zijn gaan we deze eerst bakken
Neem een koekenpan en maak deze eerst heet op het vuur
Doe de kip erin en je ziet dat het direct gaat bakken, omdat de pan al heet is en de kip omringt is door de olie. Regelmatig omschudden of roeren
Als ze licht bruin is de pan uitzetten en de kip is klaar om in de tajine te kunnen
COUSCOUS MAKEN
Doe de couscous in een kom
Vermeng hier de colorante, couscouskruiden, olijfolie en zout doorheen
Breng de bouillon met de doperwten aan de kook en laat ze 2 minuten afkoelen
Giet de bouillon en doperwten bij de couscous en meng het rustig 10 seconden met een vork door elkaar en laat het rusten
Na 10 minuten zie je dat de bouillon is opgenomen door de couscous en dan roer je nogmaals 10 seconden met een vork door de couscous
Herhaal dit nogmaals na 10 minuten, je ziet dat de couscous in volume toeneemt. Ze is nu klaar voor gebruik, zowel koud als warm kun je het serveren. Je kunt het ook vlak voordat je de tajineschotel opzet doen
BEREIDEN VAN DE TAJINESCHOTEL
Neem een tajinepan en maak deze warm op een matig vuur
Doe de olie en boter in de pan en laat dit uitbruisen
Voeg de uien erbij en laat dit zachtjes smoren
Roer en regelmatig doorheen en voeg de kurkuma of colorante erbij en een snuf zout en peper
Als de uien goed geslonken zijn de knoflook erbij
Voeg dan de paprika erbij
Vervolgens de courgette
En de doperwten en kikkererwten
Meng het goed door elkaar en schep de aardappels erbij evenals de kippendijen
Giet de bouillon erbij let wel dat deze niet te flauw is
Breng het geheel aan de kook en zet de deksel op de pan en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken. Af en toe omscheppen en let op, de deksel is erg heet, gebruik een keukendoek of ovenwanten om hem op te tillen
Breng het geheel eventueel nog op smaak met peper en zout en serveer direct
Notities
Heerlijk om er zelfgemaakt focaccia bij te serveren.Voorgekookte aardappelpartjes Gesneden paprika Gesneden courgette Aanfruiten van de uien Uien met colorante gefruit De groenten bij de uien Aardappels en kippendijen bij de groenten en 15 minuten opzetten met de bouillon erbijKlaar om te serveren