Vispalet met een rode paprikasaus en witlof

672

Vispalet met een rode paprikasaus en witlof

Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Ingrediënten

  • Verschillende mooie stukjes visfilet
  • O.a. Zeebaars zalm, zeewolf, victoriabaars
  • 1 rode paprika
  • 2 witlof stronkjes
  • 1 roodlof stronkje
  • 3 dl crème fraiche
  • Peper
  • Zout
  • Bieslook fijngesneden
  • 4 Takjes kervel of peterselie of dille

Instructies

  • SAUS
  • Maak de paprika schoon en haal alle pitjes eruit en de kroon eraf. Pureer de paprika in de foodprocessor met een beetje water.
  • Doe de paprika puree in een klein pannetje en laat dit zachtjes koken met de crème fraiche. Breng dit op smaak en passeer het geheel in een ander pannetje door een fijne puntzeef.
  • Je kunt de paprika ook eerst poffen in de oven. 30 minuten op 170 graden Celsius
  • Kook dit in en monteer de saus met boter en maak deze op smaak en strooi er een beetje bieslook in.
  • WITLOF
  • Smoor ondertussen de kleingesneden witlof en maak dit op smaak.
  • Maak de roodlof schoon en haal de blaadjes van elkaar los. (dient als garnering).
  • VIS FILET
  • Zorg dat de stukjes visfilet gelijk zijn van formaat, niet te klein en niet te groot.
  • Dep deze droog met keukenpapier.
  • Marineer ze met een beetje olijfolie. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Maak een teflonpan heet en doe de stukjes vis in de pan. Laat ze eerst goed goudbruin bakken aan 1 kant en draai ze daarna om.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vis
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Mediteraans, Zweeds
Diet: Vis
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht