Chocolade truffels

504
TOP

Chocolade truffels

Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten

Equipment

  • 1 Chocolade warmer
  • 1 Parisienne boortje

Ingrediënten

  • 2,5 dl. Slagroom
  • 500 gram couverture
  • Couverture om de truffels doorheen te halen
  • Cacaopoeder

Instructies

  • De ingrediënten smelten en vermengen en koud wegzetten in de koelkast.
  • De couverture au bain marie verwarmen tot 45 graden of in de oven welke op 48 graden ingesteld staat
  • Met behulp van een Parisienne boor bolletjes maken
  • Met behulp van een vorkje de bolletjes door de gesmolten couverture halen en uit laten druipen en vervolgens door een bak met cacaopoeder halen
  • Daarna eruit halen en op een schaaltje presenteren

Notities

Extra tips:
Deze canache kun je in verschillende vormen en variaties opspuiten.
Je kunt deze canache extra op smaak maken met o.a.:
Likeuren:
o Cointreau
o Grand Marnier
o Tiramisu likeur
o Tia Maria
o Cherry Brandy
o Rum
o Kirsch wasser
o Chocolade likeur
Extra vulling:
o Pistache noten
o Chocolade stukjes
o Pinda krokant
o Geschaafde amandelen
o Marsepein bolletjes
Een speciale chocolade bain marie kun je bestellen op onze website kookenbakgerei.nl
Parisienneboortjes kun je daar ook vinden.
Gang: Chocolade, Component, Dessert, High Tea, Patisserie
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Diet: Koemelk, Lactose
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht