Worteltaart of carrotcake

1.1K

Worteltaart of carrotcake

Porties 12 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram Zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 250 gram bruine basterd suiker
  • 300 gram wortelen geraspt
  • 200 ml olie
  • 4 eieren
  • 50 gram walnoten fijngemalen
  • 1 eetlepel kaneel of speculaaskruiden
  • Snufje zout

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 160 graden Celsius
  • Smeer de bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem
  • De eieren en basterdsuiker luchtig kloppen met de mixer
  • Voeg de olie en de kaneel toe.
  • Nu kan je er het zout en de bloem beetje bij beetje aan toevoegen
  • Tot slot meng je de geraspte wortel en de walnoten door het mengsel heen met een spatel.
  • Doe het beslag in de cakevorm.
  • Bak de wortelcake op 160 graden in ca. 55 minuten.
  • Als de cake gaar is 10 minuten in het blik laten zitten alvorens te lossen.
  • Als je de cake uit de vorm haalt, leg je deze op een keukendoek bestrooid met een klein beetje suiker om castplakken te voorkomen.
  • Als topping een mengsel maken van witte chocolade en roomkaas.
Gang: Dessert, High Tea, Zoet
Keuken: Amerikaans, Belgisch, Engels, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht