Appel crumble

222

Appel crumble

Een leuk recept om makkelijk een appelcrumble te maken per persoon
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Equipment

  • 4 cocotte vormpjes ramakin

Ingrediënten

  • 110 gram Roomboter Hard in kleine blokjes gesneden
  • 90 gram Suiker
  • 60 gram Bloem
  • 2 theelepels Kaneel of koekkruiden
  • 3 Appels Elstar Geschild en in blokjes van 1/2 cm gesneden
  • 2 eetlepels gesmolten roomboter

Instructies

  • Meng de bloem, suiker, boter, 1 theelepel kaneel of koekkruiden met elkaar in een mengkom totdat er kruimels ontstaan. Stop dan met mengen.
  • Schil de appels en snijdt ze in blokjes van 1/2 cm
  • Meng de blokjes met 1 theelepel kaneel of koekkruiden en de gesmolten roomboter
  • Verdeel de appel in de vormpjes
  • Schep hierop de crumble
  • Neem een apart bakvorm en strooi daar de overige crumble op
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Bak de crumble in 30 minuten en tegelijkertijd de andere crumble in de bakvorm
  • Als de crumble klaar is, uit de oven halen
  • Laat de crumble uit de bakvorm afkoelen en kruimel hiervan een beetje over de 4 bakjes. Direct nog warm serveren
  • TIP: Je kunt er bijvoorbeeld slagroom of vanilleroomijs bij serveren

Notities

TIP: Je kunt er bijvoorbeeld slagroom of vanilleroomijs bij serveren.
Cost: € 2,50
Gang: Dessert
Keuken: Belgisch, Hollands
Diet: Gluten, Koemelk
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht