De Beste Spaghetti Saus

7.8K

Wil je een echte lekker spaghettisaus leren maken, waar iedereen zijn vingers bij opeet? Nu kun je met dit recept de blits maken en je gasten verrassen. Ga direct aan de slag!

Neem uiteraard verse ingrediënten om het nog meer smaak te geven.

De Lekkerste Spaghetti Saus

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Equipment

  • Rubbere spatel
  • Scherp mes
  • Kookpan
  • Snijplank

Ingrediënten

100 gram boter of olijfolie

    125 gram bloem(gezeefd)

      ½ liter bouillon

        ½ liter melk

          200 gram tomatenpuree

            1 courgette en brunoise in kleine blokjes

              1 aubergine en brunoise in kleine blokjes

                1 ui en brunoise / kleine blokjes

                  Peper Zout Oregano Provençaalsekruiden

                    500 gram rundergehakt

                      Rauwe lasagne vellen

                        Instructies

                        Smelt de boter en voeg hieraan de ui toe en fruit deze aan. Hierna de, courgette, aubergine, oregano, Provençaalse kruiden mee fruiten.

                          Daarna het gehakt toevoegen en gaar maken.

                            Voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur deze.

                              Voeg de bloem toe. Verhit dit geheel enige minuten.

                                Voeg de bouillon en de melk toe en laat dit langzaam aan de kook komen.

                                  Bepaal nu de juiste dikte van de saus.Is de saus te dik dan een beetje melk toevoegen. Is de saus te dun dan een beetje bloem vermengt met koud water toevoegen en even doorlaten koken.

                                    Breng de saus nu op smaak.

                                      Schep nu eerst een laagje saus in de bakvorm waar de lasagne in gemaakt wordt. Leg hierop een laagje rauwe lasagne vellen.Ga nu door met het maken van dunne lagen saus en lasagne vellen.

                                        Eindig met een laagje saus en strooi hierop een dun laagje geraspte smeltkaas met een beetje Parmezaanse kaas.

                                          Zet de lasagne in de voorverwarmde oven op 180 graden en maak deze gaar in 45 minuten.Direct serveren is mogelijk.Voor een groenten garnituur kun je het gehakt weglaten en de lasagne als bijgerecht apart serveren.

                                            TIP Je kunt ook nog extra paprika en champignons toevoegen.

                                              calorieën: 400kcal
                                              Cost: € 5,00
                                              Gang: Hoofdgerecht
                                              Keuken: Italiaans
                                              Trefwoord: Saus, Spaghetti, vers, Vlees
                                              Dicht
                                              Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
                                              Dicht