Zeewolffilet picata

418

Zeewolffilet Picata met een lauw warme dressing met tomaat en olijven

Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 300 gram zeewolffilet
  • Picata beslag
  • 2 eieren
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Pesto
  • Peper en zout
  • Dressing
  • 3 delen olijfolie
  • 1 deel Aceto balsamico
  • Gepureerde gedroogde pommedoritomaten op olie
  • Zwarte olijven zonder pit
  • Peper en zout

Instructies

  • Maak een beslag van de eieren, kaas en pesto.
  • Snij de zeewolf filet in stukken van ca. 10 cm breed.
  • Doop de stukken aan 1 kant in het Picata beslag en bak ze in de olie goud bruin.
  • Haal ze uit de pan en leg ze op een schaal met de picata naar boven.
  • Maak de dressing ondertussen lauw warm.
  • De groente en/of aardappel garnituur warm maken om zo het hoofdgerecht op de borden te dresseren.
  • Serveren:
  • Leg de kip nog ca. 7- 8 minuten in de oven op 180 – 200 graden. Maak de borden even warm in de oven. Doe het groenten / aardappelgarnituur in het midden van het bord en leg hierop twee of drie stukjes filet. Giet hierop en omheen de dressing.
  • Garneer het geheel met een takje groen. Peterselie, dragon, dille waterkers of kervel.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vis
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Diet: Koemelk, Lactose, Vis
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht