Zeewolf met kerriesaus

845

Zeewolf met kerriesaus

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram zeewolf zonder graat
  • 3 eetlepels harde Italiaanse bloem semola
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • peper en zout
  • 2 eetlepels druivenpitolie of zonnebloemolie om in te bakken
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stronken witlof
  • 1 sinaasappel
  • brood om croutons te maken dit gaat als volgt:
  • Snijd het brood in kleine blokjes en bestrooi deze met een beetje kerriepoeder. bak deze in ca. 15 minuten krokant in een oven van 180 graden Celsius.
  • RECEPTUUR VOOR DE VISSAUS
  • 2 dl. Witte wijn
  • 1 dl nouilly prat droge vermout
  • 2 dl. Vis bouillon / fumet
  • 2 dl. Room / of crème fraîche
  • ongeveer 16 steeltjes bieslook
  • of
  • 2 takjes dille of 1 theelepel gedroogde dille
  • Peper en zout

Instructies

  • Snijd de zeewolf in stukjes en bestrooi ze met peper en zout en een beetje kerriepoeder. bestrooi ze met de bloem en wentel ze om en om. Maak eerst de saus en zorg dat deze klaar staat. Voeg bij het begin van het maken 1 theelepeltje kerriepoeder toe.
  • De saus gaat als volgt
  • Doe de witte wijn met de Nouilly prat en de visbouillon in een steelpannetje.
  • Laat het geheel inkoken, totdat er een klein laagje over is. Giet hier de room of crème fraîche bij en breng het geheel even aan de kook. Voeg op het laatst de fijngesneden bieslook of dille toe.
  • Vlak voor het serveren de saus even tegen de kook laten komen al roerend met een garde.
  • Bakken van de vis
  • Verwarm de oven op 170 graden Celsius.
  • Zet een koekenpan op en als de pan heet is giet er dan een dun laagje olie in.
  • Voeg de stukjes zeewolf in de pan en bak ze snel aan twee kanten goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en leg ze op een bord of schaal welke straks in de oven kan worden geplaatst.
  • Het bakken van de witlof
  • Snijd de witlof in kleine stukjes.
  • Snipper de ui in kleine stukjes.
  • Werkwijze
  • Zet de gebakken visstukjes in de oven en zorg dat de saus warm is maar niet meer kookt.
  • Zet een pannetje op het vuur en doe daar 20 gram boter in. bak het uitje en de knoflook na elkaar en voeg dan de witlof toe en bak deze 30 seconden.
  • Blus de witlof af met het sap van de sinaasappel en breng het geheel met een klein beetje peper en zout.
  • Schep de witlof in het midden van het bord of kom.
  • Giet hieromheen de saus en leg op de witlof de stukjes vis.
  • Garneer het geheel af met een takje dille of peterselie.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vis, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht
%d