Tartaar van gerookte zalm met augurk, appel & meiknol – Hazelnootolie-room dressing

718

Tartaar van gerookte zalm met augurk, appel & meiknol – Hazelnootolie-room dressing

Een mooi voorgerecht van gerookte zalmtartaar, met gemarineerde meiknol en appel.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten

Ingrediënten

  • VOOR DE ZALMTARTAAR
  • 200 gram gerookte zalm in kleine stukjes gesneden
  • 2 augurken in kleine blokjes
  • 1 eetlepel kappertjes fijn gehakt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel bieslook fijn gesneden
  • VOOR DE GARNERING
  • 2 grote Appels in 28 dunne plakjes gesneden op de mandoline Jonagold, Granny Smith, Elstar
  • 2 Meiknollen in 28 dunne plakjes gesneden op de mandoline
  • 2 eetlepels augurkenvocht om de meiknol en appel te marineren
  • VOOR DE DRESSING
  • 5 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel hazelnootolie
  • 8 druppels limoensap of citroensap
  • peper en zout naar smaak
  • GARNERING
  • Stukjes tuile
  • Basilicum blaadjes
  • Kappertjes
  • Tomaat stukjes zonder pitjes
  • Paprikapoeder
  • Kruidenolie peterselie, dille of munt

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de zalmtartaar door elkaar en zet dit in de koelkast
  • Steek de meiknolplakjes uit met een ronde steker van ca. 3 cm
  • Blancheer de meiknolplakjes 1 minuut in kokend water met een beetje zout en spoel ze vervolgens koud en dep ze droog
  • Besmeer de meiknolplakjes met het vocht van de augurk en laat ze daar ongeveer een half uurtje in staan marineren
  • Snijd de appelplakjes en steek deze ook uit met een ronde steker van ca. 3 cm
  • Leg ze bij de meiknol plakjes in de zelfde bak
  • HAZELNOOTOLIE-ROOM DRESSING
  • Meng de ingrediënten in een klein bakje door elkaar met een lepel en zet het even in de koelkast
  • DRESSEN OP HET BORD
  • Maak een halve maan vorm op de linkerkant van het bord
  • Haal de plakjes meiknol uit het augurkenvocht en dep ze een beetje droog en leg er 7 op ieder bord op de zalmtartaar
  • Doe hetzelfde met de appelplakjes
  • Garneren zoals op de foto en giet de dressing ernaast
  • In de dressing een paar druppels peterselieolie druppelen
  • Op de rand een klein beetje paprikapoeder of ander poeder strooien

Notities

De appel eerst 7 plakjes snijden ter grote van het stekertje van 3 cm aan 1 kant van de appel en daarna de appel een kwart slag draaien. Vervolgens weer 7 plakjes snijden, enz, enz.
Misschien heb je de tweede appel nodig.
Gang: Bijgerecht, Brunch, Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Diet: Koemelk, Lactose,
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht
%d