Kerriesaus bij vlees of gevogelte

862

Kerriesaus bij vlees of gevogelte

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 10 gram Kerriepoeder
  • 1 dl sherry
  • 2 dl. kippenbouillon
  • 10 gram gembersiroop
  • 5 dl. Room
  • Peper en zout

Instructies

  • Eerst de gesnipperd sjalotjes zachtjes fruiten.
  • Voeg de kerriepoeder toe.
  • Blus dit af met een scheutje sherry.
  • Voeg de gember siroop toe.
  • Giet hierop de kippenbouillon en laat dit inkoken totdat er bijna niets van over is.
  • Giet hierop de room en laat dit weer rustig even koken totdat de saus dikker is geworden.
  • Dit duurt ca. 3-5 minuten.
  • Maak deze op smaak met peper en zout.
Gang: Bijgerecht, Diner, Gevogelte, Hoofdgerecht, Lunch, Saus, Vlees
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht