Couscous, tomatenfondue & mozzarella

521

Couscous, tomatenfondue & mozzarella

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • COUSCOUS
  • 100 gram couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepeltje kerrie poeder
  • 1 dl verse kippenbouillon op smaak
  • Peper en zout
  • TOMATENFONDUE
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1 eetlepel gehakte selderij of dragon
  • 1 eetlepel koolzaadolie of olijfolie extra vierge
  • peper en zout
  • Mozzarella
  • 1 eetlepel pesto

Instructies

  • Instructies
  • COUSCOUS
  • Meng de droge couscous met de kerriepoeder en peper en zout en daarna de olijfolie.
  • Breng de bouillon met de doperwten aan de kook en giet dit op de couscous. Laat het 5 minuten staan en maak de couscous los met een vork.
  • Breng het geheel op smaak.
  • TOMATENFONDUE
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en breng ze op smaak met de selderij, koolzaadolie, peper en zout
  • Schep het in een vergiet en laat het uitlekken boven een bakje
  • Laat het ongeveer een uur uitlekken met eventueel iets zwaars erop, zie foto onderaan
  • Het vocht wat overblijft kun je opdrinken
  • SERVEREN
  • Maak met behulp van een steker een rondje van couscous op het bord
  • Doe hetzelfde met een kleinere steker met de uitgelekte tomatenfondue
  • Garneer het af met plakjes mozzarella en een beetje pesto
  • Als crunch past een bladerdeeg stengel er goed bij

Notities

Situatie om de tomatenblokjes te persen. In de zeef doe je de tomatenblokjes en daarop een diep bord of kom. Het vocht wordt opgevangen in de kom en de fles of blik zorgt voor het gewicht om extra te kunnen persen.
Voor de pesto zie je hier het recept
Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Mediteraans
Diet: Gluten, Koemelk, Lactose
Trefwoord: tabouleh
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht