Satésaus – pindasaus

2.2K
TOP RECEPT

Pindasaus

Ingrediënten

  • 2,5 dl melk
  • 0,75 dl ketjap
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 1/2 gesnipperd uitje of 1 eetlepel gefrituurde uitjes
  • 1 theelepeltje koreander gemalen / ketoembar
  • 1 theelepeltje gemberpoeder
  • 10 eetlepels chilisaus
  • 3-5 eetlepels goedkope pindakaas

Instructies

  • Bak de uitjes en de knoflook en kruiden in een beetje rijst-olie.
  • Doe de melk in een steelpannetje met de gebakken uitjes met knoflook en kruiden, ketjap, bruine suiker, en de chilisaus.
  • Even twee minuutjes zachtjes laten koken zodat de smaken goed door elkaar gaan.
  • Voeg een eetlepel pindakaas toe en roer met een garde op een laag vuurtje de pindakaas door de melk.
  • Daarna de volgende eetlepel en breng het zachtjes aan de kook.
  • Als de saus nog niet dik genoeg is nog een eetlepel toevoegen en blijven roeren met een garde.
  • Als de saus te dik is een klein beetje melk of water toevoegen.
  • Nu is de saus klaar om te serveren. Je kunt de saus ook invriezen.
  • Tip Dit is ook een basis om pindasoep te maken.
  • Je kunt het dunner maken door b.v. kokosmelk toe te voegen, garnering van gesneden taugé, bosui, blokjes kip.

Notities

Op deze pagina kun je het recept van kipsaté vinden.
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht