Pindasaus
Ingrediënten
- 250 gram melk
- 75 gram ketjap
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 teentje knoflook
- 1/2 gesnipperd uitje
- 1 theelepeltje koreander gemalen / ketoembar
- 1 theelepeltje gemberpoeder
- 2 eetlepels chilisaus
- 3 eetlepels goedkope pindakaas
Instructies
- Bak de uitjes en de knoflook en kruiden in een beetje rijste-olie.
- Doe de melk in een steelpannetje met de gebakken uitjes met knoflook en kruiden, ketjap, bruine suiker, en de chilisaus.
- Even twee minuutjes zachtjes laten koken zodat de smaken goed door elkaar gaan.
- Voeg een eetlepel pindakaas toe en roer met een garde op een laag vuurtje de pindakaas door de melk.
- Daarna de volgende eetlepel en breng het zachtjes aan de kook.
- Als de saus nog niet dik genoeg is nog een eetlepel toevoegen en blijven roeren met een garde.
- Als de saus te dik is een klein beetje melk of water toevoegen.
- Nu is de saus klaar om te serveren. Je kunt de saus ook invriezen.
- Tip Dit is ook een basis om pindasoep te maken.
- Je kunt het dunner maken door b.v. kokosmelk toe te voegen, garnering van gesneden taugé, bosui, blokjes kip.
Notities
Op deze pagina kun je het recept van kipsaté vinden.