Polentataart met walnoot
Equipment
- bakvorm Ø 22 cm., hoog 5 cm. of Ø 22 cm. springvorm
Ingrediënten
- 150 gram kristalsuiker
- 50 gram vanillesuiker en merg van 1 vanillestokje of 1 dopje vanille-extract
- 150 gram polenta
- 150 gram gepelde walnoten of amandelpoeder/meel
- 4 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- snuif zout
- 270 gram boter smelten en uitlaten bruisen totdat het lichtbruin wordt.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°
- Vet de taartvorm in met boter en bestuif met polenta voor een glutenvrije cake of (niet glutenvrij) met bloem.
- Maal de noten zo fijn mogelijk
- Meng het gemalen walnoten of amandelpoeder met de polenta, suiker, eieren en vanille in de keukenmachine
- Voeg het bakpoeder en zout toe
- Smelt de boter en laat dit uitbruisen totdat het lichtbruin wordt zet het pannetje in een laagje koud water om af te koelen. De boter heeft nu een hazelnootachtige smaak (beurre noisette) en meng dit door het beslag
- Doe het beslag in de vorm
- Bak de cake ongeveer 1 uur
- Serveren: eventueel met gezeefde poedersuiker