Lamsrack met chapelure van knoflook en kerriesaus
Ingrediënten
- 2 lamsracks
- 100 gram paneermeel / panko
- 3 teentjes fijn gepureerde knoflook
- 1 theelepeltje kerriepoeder
- 1 losgeklopt ei
- 5 eetlepels olijfolie en 50 gram roomboter om in te bakken
- Kerrie-knoflook jus
- Afval van de lamsracks
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1/2 gesnipperde ui
- 1 theelepeltje kerriepoeder
- 1 glas rode wijn
- 2 dl kippenbouillon
- 1 dl glace de viande
Instructies
- Maak de lamsracks schoon door ze te ontdoen van het vlies.
- Bestrooi ze licht met peper en zout.
- Meng de paneermeel, knoflook en kerriepoeder door elkaar.
- Nu heb je een Chapelure om me te paneren.
- Doop de lamsracks in het ei en daarna in de Chapelure.
- Verhit een koekenpan en doe daar de olie en de boter in en laat ze bijna uitbruisen.
- Leg de lamsracks met de vleeskant in de pan en bak ze licht bruin.
- Giet er af en toe met een lepel de jus over de onderkant van de racks.
- Deze techniek heet ‘arrosseren’. Middels deze techniek kun je ook de andere kant licht kleuren.
- Vergeet de botjes niet zodat ze er ook gebraden uitzien en er geen bloedrestjes op zitten.
- Sleep regelmatig het vlees door de pan en draai ze na 3 minuutjes om.
- Haal ze na 1 minuut uit de pan en leg ze op een ovenschaal om ze verder te garen in de oven.
- Steek eventueel een temperatuurmeter in het midden van het vlees en stel de thermometer in op 47 graden Celsius.
- Plaats ze in de oven van 160 graden.
- Het zal ongeveer 10 minuten duren.
- Zorg ondertussen dat de garnituur klaar staat en de saus op temperatuur is.
- Kerrie-knoflook jus
- Afval van de lamsracks
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1/2 gesnipperde ui
- 1 theelepeltje kerriepoeder
- 1 glas rode wijn
- 2 dl kippenbouillon
- 1 dl glace de viande
- Werkwijze Je kunt gebruik maken van het afval van het ontvliezen van de lamsracks en dit even aanbakken in een pan met 1 teentje knoflook en een halve gesnipperde ui en kerriepoeder.
- Afblussen met 1 glas rode wijn en 2 dl kippenbouillon en 1 dl glace de viande toevoegen.
- Laat dit inkoken totdat je nog een 1/2 dl over hebt.
- Breng dit op smaak met peper en zout en voeg er nog 25 gram roomboter aan toe en roer deze door de saus.
- Houdt de saus op temperatuur van 90 graden Celsius en niet meer laten koken.