Lamsrack met chapelure van knoflook en kerriesaus

116

Lamsrack met chapelure van knoflook en kerriesaus

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 2 lamsracks
  • 100 gram paneermeel / panko
  • 3 teentjes fijn gepureerde knoflook
  • 1 theelepeltje kerriepoeder
  • 1 losgeklopt ei
  • 5 eetlepels olijfolie en 50 gram roomboter om in te bakken
  • Kerrie-knoflook jus
  • Afval van de lamsracks
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 theelepeltje kerriepoeder
  • 1 glas rode wijn
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 dl glace de viande

Instructies

  • Maak de lamsracks schoon door ze te ontdoen van het vlies.
  • Bestrooi ze licht met peper en zout.
  • Meng de paneermeel, knoflook en kerriepoeder door elkaar.
  • Nu heb je een Chapelure om me te paneren.
  • Doop de lamsracks in het ei en daarna in de Chapelure.
  • Verhit een koekenpan en doe daar de olie en de boter in en laat ze bijna uitbruisen.
  • Leg de lamsracks met de vleeskant in de pan en bak ze licht bruin.
  • Giet er af en toe met een lepel de jus over de onderkant van de racks.
  • Deze techniek heet ‘arrosseren’. Middels deze techniek kun je ook de andere kant licht kleuren.
  • Vergeet de botjes niet zodat ze er ook gebraden uitzien en er geen bloedrestjes op zitten.
  • Sleep regelmatig het vlees door de pan en draai ze na 3 minuutjes om.
  • Haal ze na 1 minuut uit de pan en leg ze op een ovenschaal om ze verder te garen in de oven.
  • Steek eventueel een temperatuurmeter in het midden van het vlees en stel de thermometer in op 47 graden Celsius.
  • Plaats ze in de oven van 160 graden.
  • Het zal ongeveer 10 minuten duren.
  • Zorg ondertussen dat de garnituur klaar staat en de saus op temperatuur is.
  • Kerrie-knoflook jus
  • Afval van de lamsracks
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 theelepeltje kerriepoeder
  • 1 glas rode wijn
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 dl glace de viande
  • Werkwijze Je kunt gebruik maken van het afval van het ontvliezen van de lamsracks en dit even aanbakken in een pan met 1 teentje knoflook en een halve gesnipperde ui en kerriepoeder.
  • Afblussen met 1 glas rode wijn en 2 dl kippenbouillon en 1 dl glace de viande toevoegen.
  • Laat dit inkoken totdat je nog een 1/2 dl over hebt.
  • Breng dit op smaak met peper en zout en voeg er nog 25 gram roomboter aan toe en roer deze door de saus.
  • Houdt de saus op temperatuur van 90 graden Celsius en niet meer laten koken.
Gang: Brunch, Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans, Spaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht