Kipcordon bleu
Voor het maken van een kipcordon bleu gebruik je verse kipfilet, ham en kaas.De kipfilet wordt opengesneden en gevuld en daarna gepaneerd.Kort gebakken en daarna verder gaar gemaakt in een voorverwarmde oven op een platte schaal.
Equipment
- 1 Koekenpan
- 2 Beslagkommen
- 1 Platte schaal
Ingrediënten
- 4 kipfilets scharrelkip
- 4 plakjes achterham
- 4 stukjes belegen kaas
- 1 eiwit
- Panko of paneermeel
- Peper en zout
- Kerriepoeder
- Druivenpitolie of zonnebloemolie om in te bakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius
- Snijdt de kipfilets in de lengte open en leg ze open
- Neem een klein plakje achterham met een stukje kaas en wikkel dat in elkaar. Leg dit in de kipfilet en vouw hem dicht
- Prik de filet dicht met een satéprikker
- Bestrooi de filets met peper en zout en eventueel kerriepoeder
- Klop een eiwit los met een snufje zout. Het zout zorgt ervoor dat het vloeibaarder wordt
- Haal de kipfilets door het eiwit en vervolgens door de Panko of paneermeel
- Maak een bakpan warm en verhit hierin een dun laagje druivenpitolie
- Leg de kipfilets in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin in ca. 4 minuten (2 minuten per kant)
- Leg ze vervolgens op een metalen plateau schaaltje en gaar de filets in ongeveer 12 minuten.
- Uit de oven halen en de prikker eruit trekken
- Direct serveren