Kip Tandoori
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook gepeld en uitgeperst
- 2 theel. Paprikapoeder
- 1 theel. gemalen djahe
- 1 theel. gemalen korianderzaad ketoembar
- 1 theel. gemalen kaneel of speculaaskruiden
- 1 theel. Chilipoeder
- 1 theel. Peper
- 1 theel. gemalen komijn
- zout
- 5 dl magere yoghurt
- 4 kipkarbonades zonder bot 500 g
- 1 mango bolletjes van draaien en van het overgeblevene puree maken en als saus gebruiken
- 1 avocado met 1 eetlepel mascarpone en een beetje peper en zout en een klein mespuntje cayennepeper. Hier van een gladde mousse maken.
- Tacochips voor de garnering Crunch van:
- 100 gram hazelnoot of amandelen
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram Parmezaanse kaas; Bak deze ingrediënten in een oven van 180 graden in ca. 15 minuten goudbruin en maak ze met een vijzel fijn of even in een keukenmachine.
Instructies
- Vermeng in een ondiepe schaal de knoflook, paprikapoeder, komijn, korianderzaad, kaneel, chilipoeder, de peper en een snufje zout. Roer er 5 dl yoghurt door.
- Leg de kipkarbonades in het yoghurtmengsel en laat ze afgedekt minstens 1 uur (of een hele nacht) marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem de kip uit de marinade en leg ze in een ondiepe ovenschaal. De rest van de marinade is niet meer nodig. Plaats de schaal 40 minuten in de oven, of tot de kip gaar is maar nog wel sappig.
- Maak het bord op zoals op de foto.