Kalfsrollade van ribeye en rundergehakt met gewelde pruimen en abrikozen

161

Kalfsrollade van ribeye en rundergehakt met gewelde pruimen en abrikozen

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 1 kalfsribeye / friander van ca. 1 kg
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 gesnipperd uitje gebakken
  • peper en zout
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 15 gewelde pruimen / abrikozen / leg ze 1 nacht in koud water
  • 100 gram roomboter om te bakken
  • 1/2 dl olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius
  • Maak eerst het rundergehakt aan met de gebakken uitjes, knoflook en kruiden
  • Maak de ribeye schoon en snijd ze in de lengte in twee gelijke delen
  • Snijd ieder deel open zodat er een plak ontstaat
  • Zorg dat alle pezen verwijderd zijn
  • Peper en zout eerst het vlees aan de binnenkant
  • Verdeel het gehaktmengsel op de plakken ribeye en houdt aan 1 rand vrij van gehakt
  • Leg hierna de pruimen/abrikozen in de lengte op het gehakt
  • Rol de ribeye op en begin aan de kant waar het gehakt zit
  • Bind er nu met bindtouw/vliegertouw rondom
  • Vervolgens ook in de lengte over 4 kanten het touw binden, zodat de vulling er niet uit kan
  • Peper en zout eerst het vlees aan de buitenkant
  • Maak vervolgens de pan heet en doe eerst de olie in de pan en daarna de roomboter
  • Als de boter is uitgebruist doe dan de rollade in de pan en bak deze rondom goudbruin
  • Haal de rollade vervolgens uit de pan en leg deze op een platte ovenschaal
  • Steek er een temperatuurmeter in tot aan de helft en stel deze in op 56 graden Celsius
  • Zet de schaal in de voorverwarmde oven
  • Het zal ongeveer een uur duren totdat de rollade gaar is. Het ligt aan de dikte van de rollade
  • Als de rollade gaar is snijd deze dan ik plakken en serveer ze zoals op de foto
  • Bv met een groentegarnituur of stamppotje van zoete aardappel met zuurkool
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vlees
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht