Kalfsrib-eye uit de oven
Ingrediënten
- 800 gram kalfs-ribeye / friander aan 1 stuk
- kerriepoeder
- peper en zout
- 100 gram roomboter
- 1/2 dl olijfolie
Instructies
- Verwarm de heteluchtoven op 160 graden Celsius.
- Leg het stuk vlees op een platte schaal en peper en zout dit aan beide kanten. Smeer het daarna in met ruim kerriepoeder.
- Neem een koekenpan en maak de warm. Doe vervolgens de olie en de boter erin en laat de boter lichtbruin uitbruisen.
- Leg het stuk vlees in de pan en bak dit al slepend door de pan om en om goudbruin en ook de kopse kanten af en toe rechtop zetten.
- Haal het vlees uit de pan en steek er tot de helft en in het midden van het stuk de temperatuurmeter in en zet de temperatuur op 49 graden Celsius.
- Als de temperatuur bereikt is het vlees even laten rusten met en stukje aluminiumfolie, maar niet te straks. Anders gaar de ribeye te ver dor.
- Je kunt het vlees na ca. 5 minuutjes in plakken snijden en serveren.
- Zorge er ondertussen voor dat alle overige garnituren klaar staan, zoals pasta, groenten en saus.