Kalfsrib-eye uit de oven

138

Kalfsrib-eye uit de oven

Porties 5 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram kalfs-ribeye / friander aan 1 stuk
  • kerriepoeder
  • peper en zout
  • 100 gram roomboter
  • 1/2 dl olijfolie

Instructies

  • Verwarm de heteluchtoven op 160 graden Celsius.
  • Leg het stuk vlees op een platte schaal en peper en zout dit aan beide kanten. Smeer het daarna in met ruim kerriepoeder.
  • Neem een koekenpan en maak de warm. Doe vervolgens de olie en de boter erin en laat de boter lichtbruin uitbruisen.
  • Leg het stuk vlees in de pan en bak dit al slepend door de pan om en om goudbruin en ook de kopse kanten af en toe rechtop zetten.
  • Haal het vlees uit de pan en steek er tot de helft en in het midden van het stuk de temperatuurmeter in en zet de temperatuur op 49 graden Celsius.
  • Als de temperatuur bereikt is het vlees even laten rusten met en stukje aluminiumfolie, maar niet te straks. Anders gaar de ribeye te ver dor.
  • Je kunt het vlees na ca. 5 minuutjes in plakken snijden en serveren.
  • Zorge er ondertussen voor dat alle overige garnituren klaar staan, zoals pasta, groenten en saus.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vlees
Keuken: Belgisch, Duits, Frans, Hollands, Zweeds
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht