Kalfslapjes met een kalfsvulling met truffel

150

Kalfslapjes met een kalfsvulling met truffel

Porties 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes van 150 gram
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 eetlepel Truffel tapenade of fijngehakte champignons welke zijn gebakken

Instructies

  • Snijd de kalfslapjes netjes rechthoekig.
  • Gebruik het afsnijdsel ca. 80 gram om te vermalen / pureren in een keukenmachine met het ei.
  • Maak dit op smaak met peper en zout en de truffel tapenade of de champignons.
  • Peper en zout de kalfslapjes en bestrijk de lapjes 2/3 met het gehakt. Rol de lapjes op, zodat er een lang rolletje ontstaat.
  • Bind hier een touwtje omheen en rol ze daarna door de bloem. Of steek er een prikker in.
  • Verwarm een koekenpan en doe hierin een dun laagje oliefolie en een klontje roomboter.
  • Bak de rolletjes goudbruin op een matig getemperd vuur.
  • Doe dit door constant het vlees door de pan te slepen en om te draaien.
  • Op deze manier kan de boter niet te heet worden en verbranden.
  • Als ze goudbruin zijn na ca. 3 minuten haal je ze uit de pan en gaar je ze verder af in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius in ca. 15 minuten.
  • Als je een kerntemperatuurmeter gebruikt dan deze afstellen op 60 graden Celsius.
  • Haal de rolletjes dan uit de oven en snijd ze in schuine plakken en serveer ze op een bedje van groenten.
  • Serveer er b.v. een truffelsaus of champignonroomsaus bij.
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vlees
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans, Spaans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht