Kalfslapjes met een kalfsvulling met truffel
Ingrediënten
- 4 kalfslapjes van 150 gram
- 1 ei
- peper en zout
- 1 eetlepel Truffel tapenade of fijngehakte champignons welke zijn gebakken
Instructies
- Snijd de kalfslapjes netjes rechthoekig.
- Gebruik het afsnijdsel ca. 80 gram om te vermalen / pureren in een keukenmachine met het ei.
- Maak dit op smaak met peper en zout en de truffel tapenade of de champignons.
- Peper en zout de kalfslapjes en bestrijk de lapjes 2/3 met het gehakt. Rol de lapjes op, zodat er een lang rolletje ontstaat.
- Bind hier een touwtje omheen en rol ze daarna door de bloem. Of steek er een prikker in.
- Verwarm een koekenpan en doe hierin een dun laagje oliefolie en een klontje roomboter.
- Bak de rolletjes goudbruin op een matig getemperd vuur.
- Doe dit door constant het vlees door de pan te slepen en om te draaien.
- Op deze manier kan de boter niet te heet worden en verbranden.
- Als ze goudbruin zijn na ca. 3 minuten haal je ze uit de pan en gaar je ze verder af in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius in ca. 15 minuten.
- Als je een kerntemperatuurmeter gebruikt dan deze afstellen op 60 graden Celsius.
- Haal de rolletjes dan uit de oven en snijd ze in schuine plakken en serveer ze op een bedje van groenten.
- Serveer er b.v. een truffelsaus of champignonroomsaus bij.