Italiaanse burger van kalfsgehakt met gebakken gember en knoflook met een truffelmayonaise
Ingrediënten
- 500 gram kalfsgehakt niet al te mager
- 2 eieren
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 1 stukje verse gember in blokjes gesneden
- 2 eetlepels paneermeel of panko witbrood kruim
- Peper en zout
- Voor de salsa:
- 1 rode ui of witte ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels kappertjes
- Druppeltjes tabasco
- Peper en zout
- Voor de saus:
- 1 dl. Mayonaise
- 1 eetlepel truffeltapenade
- 1 eetlepel kappertjes azijn
- Peper en zout
- Meng de ingrediënten door elkaar heen.
- Bosje rucola sla
- Italiaans broodje of foccacia
Instructies
- Marineren van het kalfsgehakt het liefst 1 dag van te voren.
- Bak eerst 1 teentje knoflook met de gember in een beetje olijfolie. Laat dit afkoelen.
- Meng het gehakt met de gember – knoflook, eieren en paneermeel door elkaar en maak het op smaak met peper en zout. Maak een proefje door een beetje gehakt te bakken of even in de magnetron gaar maken en proeven of er voldoende zout in zit.
- Als het goed is 1 dag van te voren marineren zodat alle smaken door elkaar zijn.
- Verdeel het gehakt in 4 porties en druk ze plat in een ringsteker, zodat ze gelijkmatig van dikte zijn. Zorg ervoor dat je brood klaar ligt en de salsa gebakken is.
- Serveren: Snijd het brood open en leg dit nog even in de oven om warm te worden.
- Bak de hamburgers 2 minuten aan elke kant. Nog ligt peperen en zouten.
- Leg de onderste kant van het brood op het bord en smeer dit in met de truffelmayonaise, leg hierop de rucola sla. Hierop de kalfsburger en vervolgens de salsa. Schep nog een beetje truffelmayonaise op het bord als extra saus.