Hachee op Oma’s wijze
Ingrediënten
- 1000 gram riblappen in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
- 4 eetlepels zonnebloemolie om te vermengen met het vlees
- 5 eetlepels zonnebloemolie om in te bakken
- 100 gram roomboter om in te bakken
- 3 kg gesneden uien
- 2 dl runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 1 mespuntje kerriepoeder
- 1/2 theelepeltje Provençaalse kruiden
- 1/2 theelepeltje sambal oelek optioneel
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Meng het vlees met een paar lepels zonnebloemolie
- Zet een bakpan op zodat ze goed heet is geworden
- Doe de zonnebloemolie in de pan met 50 gram roomboter en bak het vlees in 2 gedeelten lichtbruin, voeg tijdens het bakken een beetje peper en zout toe
- Doe het vlees dan in een stoofpan / kookpan giet hierop de runderbouillon
- Bak in de bakpan de uien met de kerriepoeder goudbruin op een matig vuur in de 50 gram roomboter en eventueel nog een paar eetlepels zonnebloemolie
- Doe de uien in de stoofpan en voeg de overige ingrediënten toe.
- Zorg dat het vlees net onder de bouillon staat, anders een beetje water toevoegen
- Breng de hachee tegen de kook en zet het vuur dan weer uit.
- Herhaal dit regelmatig met tussenpozen van een half uur.
- Je kunt de hachee ook rustig laten stoven in de oven van 90 graden Celsius met plastic folie op de ovenschaal.
- Het stoven duurt ca. 5-6 uur.
- Tussendoor af en toe even proeven.
- Je kunt ervoor kiezen om de hachee op het laatst te binden met een eetlepel aardappelzetmeel, welke je eerst mengt met een klein beetje koud water en dan in de hete hachee al roerend mengt.
- Heerlijk met aardappelpuree of gekookte bloemige aardappel.