Gegaard wildzwijn- of kalfswang
Ingrediënten
- 1 kg wildzwijns-nek of -wangen
- 1 fles rode wijn
- 2 laurier blaadjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 pakje boter of
- 1/2 pakje boter en 150 ml zonnebloemolie
- 2 eetlepels fijne mosterd Dijon
- 2 uien fijn gesneden
- 1 winterpeen in kleine blokjes
- 1 bakjes champignons in kleine blokjes gesneden
Instructies
- Meng de rode wijn met de mosterd in een kleine schaal waar de wildzwijns-nek of ander gebraad in past
- Peper en zout het vlees
- Leg het vlees in de rode wijn marinade en laat dit minimal 24 uur in de koeling marineren
- Haal het vlees voor bereiding uit de rode wijn en bewaar de rode wijn.
- Neem een koekenpan en verwarm deze eerst.
- Doe daar 100 gram roomboter in en laat dit uitbruisen.
- Leg het vlees in de pan en bak dit aan beide kanten aan.
- Bak dan de uien aan met de knoflook en de champignonblokjes gedurende 4 minuten.
- Zet een pan op het vuur en doe daar de rode wijn marinade in met de uien, knoflook, laurierblaadjes en de overige boter en/of zonnebloemolie, winterpeen.
- Laat dit geheel 4 minuutjes zachtjes koken
- Leg het vlees in deze pan en laat dit tegen de kook komen.
- Als het kookt zet dan het vuur weer uit en doe het vuur na ongeveer een half uur weer aan.
- Herhaal dit gedurende ca. 5 uur.
- Als je kalfswangen bereidt duurt dit ca. 3-4 uur.
- Van de kalfswangen kun je het extra vet ervan tevoren afsnijden indien gewenst.
- Je kunt ook het vlees in de oven bereiden en gaar laten worden bij een temperatuur van 90 graden gedurende 5-6 uur.
- Als het vlees gaar is kun je het eventueel snijden en serveren.
- Tip: Lekker hierbij is een puree van knolselderij, stoofpeertjes, rode kool met frambozen azijn, aardappelpuree met olijfolie. Je kunt ook een garnituur maken van gebakken blokjes zoete aardappel, pastinaak en geblancheerde knolselderij.