Geconfijte varkensrugstuk met 4 epices-specerijen
Dit recept bestaat uit het rugstuk van het varken waarvan de ribben zijn afgezaagd. In Frankrijk noemen ze dit "travers". Het wordt ook wel suddervlees genoemd en ook als pulled porc geserveerd.De garing is bij een lage temperatuur van ongeveer 90 graden Celsius gedurdende 8 uur in olie of (ganzen)vet en van te voren gemarineerd met zout en 4 epices-specerijen of naar eigen smaak. Er wordt ook vieux of cognac toegevoegd aan de marinade.
Ingrediënten
- 1000 gram Varkensrugstuk zonder rib
- 1 dl vieux
- 1 theelepel zout
- 8 draaien pepermolen aan beide kanten
- 2 eetlepels 4 epices
- 1 liter zonnebloemolie
Instructies
- Bestrooi het vlees aan beide kanten
- Giet de vieux in een diepe passende ovenschaal of pan
- Leg het vlees hierin en dek het af met plasticfolie
- Zet het 24 uur in de koeling en draai het af en toe om
- Zet de oven aan op 90 graden Celsius
- Giet de olie in de pan en zet dit op het vuur en laat dit 90 graden worden
- Zet de schaal in de oven gedurende 8-9 uur
- Daarna het vlees eruit halen en in plakken snijden
- Serveer hierbij bijvoorbeeld een honing mosterdsaus
Notities
Hierbij de link naar de mosterd-honing saus