Geconfijte varkensrug met 4 epices

167

Geconfijte varkensrugstuk met 4 epices-specerijen

Dit recept bestaat uit het rugstuk van het varken waarvan de ribben zijn afgezaagd. In Frankrijk noemen ze dit "travers". Het wordt ook wel suddervlees genoemd en ook als pulled porc geserveerd.
De garing is bij een lage temperatuur van ongeveer 90 graden Celsius gedurdende 8 uur in olie of (ganzen)vet en van te voren gemarineerd met zout en 4 epices-specerijen of naar eigen smaak. Er wordt ook vieux of cognac toegevoegd aan de marinade.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 8 uur
Totale tijd 1 dag 8 uur

Ingrediënten

  • 1000 gram Varkensrugstuk zonder rib
  • 1 dl vieux
  • 1 theelepel zout
  • 8 draaien pepermolen aan beide kanten
  • 2 eetlepels 4 epices
  • 1 liter zonnebloemolie

Instructies

  • Bestrooi het vlees aan beide kanten
  • Giet de vieux in een diepe passende ovenschaal of pan
  • Leg het vlees hierin en dek het af met plasticfolie
  • Zet het 24 uur in de koeling en draai het af en toe om
  • Zet de oven aan op 90 graden Celsius
  • Giet de olie in de pan en zet dit op het vuur en laat dit 90 graden worden
  • Zet de schaal in de oven gedurende 8-9 uur
  • Daarna het vlees eruit halen en in plakken snijden
  • Serveer hierbij bijvoorbeeld een honing mosterdsaus

Notities

Hierbij de link naar de mosterd-honing saus
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Trefwoord: porc, pulled

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht