Gebakken kipstukjes met een krans van aardappelpuree en een zachte zuurkoolsaus met rozijntjes

141

Gebakken kipstukjes met een krans van aardappelpuree en een zachte zuurkoolsaus met rozijntjes

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 4 Mais kipfilets in stukjes gesneden van ca 2 cm.
  • 5 eetlepels grove harde Italiaanse semola bloem duro om het vlees doorheen te wentelen
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • Zonnebloemolie of druivenpit olie om in te bakken
  • 3 grote puree aardappelen
  • 1 stronk broccoli
  • 4 radijsjes in plakjes gesneden
  • 100 gram zuurkool welke 5 seconden onder de kraan is afgespoeld.
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • Klontje roomboter ca. 25 gram
  • 1 fijn gesneden teentje knoflook
  • 50 gram gewelde rozijnen of ‘Boerenjongens’
  • 1/2 glas witte wijn
  • 2 dl slagroom
  • Peper en zout naar smaak
  • Garnering van Venne cresse peterselie of waterkers

Instructies

  • Maak eerst de aardappelpuree en maak deze op smaak met peper, zout en olijfolie. Zorg dat ze zacht is om op te spuiten.
  • Breng de kipblokjes op smaak met peper en zout en wentel ze door de bloem welke is vermengd met de kerriepoeder.
  • Bak deze in een neutrale olie. Leg ze op een platte schaal, om ze later in de oven warm te maken.
  • Verwarm de oven minimaal 15 minuten voor op 180 graden Celsius
  • Maak de saus als volgt:
  • Bak de gesnipperde ui in een beetje roomboter goudbruin.
  • Voeg de knoflook en de zuurkool toe en bak dit 20 seconden mee. Blus het af met de witte wijn en laat dit inkoken totdat het vocht is verdwenen.
  • Voeg de room toe en laat dit even een klein beetje inkoken en voeg de gewelde rozijntjes toe met peper en zout.
  • Zet de saus uit en breng deze aan de kook als je bijna het gerecht gaat serveren.
  • Zet de stronkjes broccoli rechtop op de bodem van een kookpan en voeg er een beetje water en zout aan toe zodat de stronkjes 1 cm in het water staan. Zet een deksel op de pan.
  • Nu gaan we het gerecht afmaken.
  • Maak de puree heet en zet het vlees in de oven voor 8 minuten.
  • Zet de broccoli op het gas en laat deze zachtjes 5 minuutjes stomen.
  • Ondertussen de saus op een laag vuur en de borden warm maken in de oven. Als de puree warm is deze in een spuitzak doen en op de verwarmde borden een mooie krans spuiten.
  • In de krans de zuurkoolsaus scheppen en op de krans de broccoli, de kipstukjes en de radijs plakjes rangschikken.
  • Afgarneren met cresse of waterkers.
    Cresse zijn groene smaakvolle takjes. je kunt ook peterselie of kervel gebruiken.
Gang: Diner, Gevogelte, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht