Boeuf Bourguignon

200

Boeuf Bourguignon

Porties 6 personen
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 45 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram doorregen riblappen / Iers rundvlees
  • 0,70 l bourgogne wijn rood
  • 100 gram boter en 1 dl olijfolie om in te bakken
  • 2 uien fijn gesneden
  • 200 gram ontbijtspek in blokjes 1 cm
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 winterpeen in blokjes van 1 cm
  • 200 gram knolselderij in blokjes 1 cm
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • 1 dl. Vieux
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepels Franse mosterd Dijon
  • 1 eetlepel Tijm of Provençaalse kruiden
  • Eventueel een beetje bloem voor de binding of een stukje ontbijtkoek

Instructies

  • Het vlees in stukjes snijden en 24 uur laten marineren in de rode wijn.
  • Vlees uit laten lekken in een zeef en de wijn opvangen en bewaren! Het vlees bakken in hete olijfolie met roomboter. Dit doe je in een koekenpan.
  • Haal het vlees uit de pan en bak apart eerst de uien, ontbijtspek en knoflook.
  • Doe de tomatenpuree erbij en ontzuur deze.
  • Voeg vervolgens de champignons erbij en bak deze een minuutje mee.
  • Voeg dan alle andere ingrediënten erbij roer dit door wederom met elkaar.
  • Voeg de marinade toe en laat alles ca. 3 minuten koken zodat de wortel en knolselderij begint te garen.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak.
  • Doe dan het vlees erbij en breng dit tegen de kook maximaal 90 graden Celsius.
  • Als het bijna kookt dan kun je het vuur weer uitdoen en af laten koelen tot 75 graden Celsius.
  • Breng de Boeuf weer tegen de kook maximaal 90 graden en laat ze dan weer afkoelen.
  • Herhaal dit regelmatig. Breng na 2 uur de saus verder op smaak. Na ca. 4 uur is ze gaar.
  • Tip: Heerlijk om te serveren met aardappelpuree, gekookte aardappel of rijst.
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht