Lieu Noir – Zwarte Baars met een krokant Pankojasje

391

Lieu noir / Zwarte baars in een jasje van Panko

Lieu noir ofwel zwarte baars is een zoutwatervis die in de Atlantische oceaan voorkomt.In midden Frankrijk staat deze stevige vis regelmatig op de kaart in diverse restaurants.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 4 stukken zwarte baars filet of kabeljauw van 140 gram
  • 1 ei
  • Panko of gewoon paneermeel
  • Kerriepoeder of ander specerij om smaak te geven aan de filets
  • Peper en Zout
  • Druivenpitolie om in te bakken of anders zonnebloemolie

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 170 graden Celsius
  • Peper en zout de filets en bestrooi ze aan beide kanten met kerriepoeder
  • Klop het ei los in een schaaltje en strooi in een ander schaaltje een laagje Panko of gewoon paneermeel
  • Haal de filets door het ei en vervolgens in de Panko wentelen
  • Verhit in een voorverwarmde anti aanbakpan een dun laagje druivenpit olie
  • Leg de filets in de pan en laat ze goudbruin bakken aan beide kanten ca. 2 minuten
  • Haal de filets uit de pan en leg ze op een plat schaaltje
  • Schuif het schaaltje in de oven en na ca. 8 minuten is de vis gaar
Gang: Hoofdgerecht, Vis
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht