Gebakken zeewolf met een paprikasaus en tapenade van olijf en tomaat

135

Gebakken zeewolf met een paprikasaus en tapenade van olijf en tomaat

Ingrediënten

  • 4 stukken zeewolf van 150 gram
  • 4 eetlepels semolabloem
  • peper en zout
  • 5 eetlepels druivenpitolie om in te bakken
  • Voor de tapenade
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • 100 gram half zongedroogde tomaat
  • Pureer deze in de keukenmachine tot een fijne tapenade
  • Voor de saus
  • 2 rode paprika’s die zijn gebakken in een oven van 180 graden gedurende 30 minuten
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 fijn gesneden teentje knoflook
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Dep de zeewolf droog en bestrooi ze licht met peper en zout. Haal ze door de semola bloem en veeg de overtollige bloem er vanaf
  • Neem een teflon bakpan en verwarm deze eerst op het fornuis. Doe dan de druivenpitolie in de pan en leg dan de filets in de pan.
  • Als de vis in de pan ligt, de vis niet meer bewegen of verschuiven gedurende de eerste minuut. Draai de filets om als ze goudbruin is. Dit duurt ca. 2 minuten. dan de andere kant nog 1 minuut bakken. Leg dan de filets op een platte ovenschaal en smeer de vis met een dun laagje tapenade.
  • De Saus
  • Pel de paprika en verwijder de kroon en pitjes. Bak de ui en daarna de knoflook en voeg dan de paprika toe. Laat het geheel met een deksel op de pan 10 minuutjes zachtjes smoren.
  • Pureer daarna de paprika met een staafmixer of een blender toe een zeer fijne saus. Voeg er 2 eetlepels crème fraîche of room aan toe en breng de saus op smaak met peper en zout en eventueel een paar druppeltjes tabasco als je dit lekker vindt.
  • Als de saus klaar is dan de vis in de oven plaatsen gedurende 8-10 minuten en dan is ze klaar om te serveren. Giet de saus er naast en bijvoorbeeld een groenten garnituur van gepofte groenten erbij serveren.
  • Het groentegarnituur staat ook op deze website, onder de naam ‘gepofte groenten’

Notities

Zeewolf
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht