Gebakken sliptong met een botersaus
Ingrediënten
- 8 sliptongetjes van 150 gram
- Boter om in te bakken
- Voor de saus:
- 1 dl. Witte wijn
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 50 gram koude klontjes roomboter
- Peper en zout
Instructies
- Haal de kop van de sliptong af en knip de vinnen van de vis.
- Snij het dikke gedeelte van de tong 5 cm in de lengte tot op de graat in, aan beide kanten.
- Peper en zout de vis en haal deze door de bloem, ook aan twee kanten.
- Laat de boter in een ruime vispan met een teflon laag uitbruisen en licht bruin worden.
- Temper het vuur een beetje en leg de tongetjes naast elkaar in de boter. Bak ze aan twee kanten goudbruin en hou ze warm in een oven van 150 graden.
- Maak ondertussen de saus af en zorg dat deze klaar staat.
- De saus gaat als volgt:
- Doe de witte wijn met de Nouilly prat en de visbouillon of het blokje in een steelpan.
- Laat het geheel inkoken, totdat er een klein laagje over is. Giet hier de room of crème fraîche bij en breng het geheel even aan de kook. Voeg op het laatst de fijngesneden dille toe.
- Vlak voor het serveren de saus even aan de kook laten komen en van het vuur af de klontjes boter door de saus roeren met een garde.
- Serveren:
- Fileer de tongetjes en zet de graat er rechtop tussen in (zie foto)
- Plaats de in de oven gedurende 5 minuten en serveer ze op een verwarmd bord
- Schep de groenten er omheen en giet hieromheen de saus.
- Garneer het af met een takje dille.
- De aardappelgarnituur of pasta / rijst apart in een schaaltje serveren.
- Wijn suggestie:
- Een koele Elzas wijn, Chardonnay of Sancerre.