Zuurkoolsaus

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram zuurkool welke 5 seconden onder de kraan is afgespoeld.
  • 1 fijn gesnipperde ui
  • Klontje roomboter ca. 25 gram
  • 1 fijn gesneden teentje knoflook
  • 50 gram gewelde rozijnen of ‘Boerenjongens’
  • 1/2 glas witte wijn
  • 2 dl slagroom
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Maak de saus als volgt:
  • Bak de gesnipperde ui in een beetje roomboter goudbruin.
  • Voeg de knoflook en de zuurkool toe en bak dit 20 seconden mee.
  • Blus het af met de witte wijn en laat dit inkoken totdat het vocht is verdwenen.
  • Voeg de room toe en laat dit even een klein beetje inkoken en voeg de gewelde rozijntjes toe met peper en zout.
  • Zet de saus uit en breng deze aan de kook als je bijna het gerecht gaat serveren.
Gang: Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Saus
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht