Zuurkoolsaus
Ingrediënten
- 100 gram zuurkool welke 5 seconden onder de kraan is afgespoeld.
- 1 fijn gesnipperde ui
- Klontje roomboter ca. 25 gram
- 1 fijn gesneden teentje knoflook
- 50 gram gewelde rozijnen of ‘Boerenjongens’
- 1/2 glas witte wijn
- 2 dl slagroom
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Maak de saus als volgt:
- Bak de gesnipperde ui in een beetje roomboter goudbruin.
- Voeg de knoflook en de zuurkool toe en bak dit 20 seconden mee.
- Blus het af met de witte wijn en laat dit inkoken totdat het vocht is verdwenen.
- Voeg de room toe en laat dit even een klein beetje inkoken en voeg de gewelde rozijntjes toe met peper en zout.
- Zet de saus uit en breng deze aan de kook als je bijna het gerecht gaat serveren.