Wasabi ijsparfait
Parfait is een ijssoort welke gemaakt wordt zonder ijsmachine.
Deze bereiding kan makkelijk thuis worden gedaan.
Ingrediënten
- Receptuur voor 10 personen:
- 2 eieren
- 8 eidooiers
- 1 liter slagroom
- 300 gram suiker
- 1 eetlepel wasabi
Instructies
- Sla eerst de slagroom ½ op. (Liquide)
- Daarna de eieren, suiker en de kaneel au bainmarie kloppen tot 80 graden Celsius.
- Nu zal er een dik lint ontstaan. Let op dat de eieren niet gaan stollen en klontjes gaan ontstaan.
- Klop nu met behulp van een mixer de eiermassa koud en meng de wasabi er doorheen.
- Meng de slagroom vervolgens door de eiermassa en doe dit geheel in vormpjes of grote vorm.
- Zet dit in de vriezer en na 8 uur is de parfait gereed om te serveren.
- Serveer er eventueel een gembersaus of zoetzuur van gember bij met lange vingers.