Wasabi ijsparfait

292

Wasabi ijsparfait

Parfait is een ijssoort welke gemaakt wordt zonder ijsmachine. Deze bereiding kan makkelijk thuis worden gedaan.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • Receptuur voor 10 personen:
  • 2 eieren
  • 8 eidooiers
  • 1 liter slagroom
  • 300 gram suiker
  • 1 eetlepel wasabi

Instructies

  • Sla eerst de slagroom ½ op. (Liquide)
  • Daarna de eieren, suiker en de kaneel au bainmarie kloppen tot 80 graden Celsius.
  • Nu zal er een dik lint ontstaan. Let op dat de eieren niet gaan stollen en klontjes gaan ontstaan.
  • Klop nu met behulp van een mixer de eiermassa koud en meng de wasabi er doorheen.
  • Meng de slagroom vervolgens door de eiermassa en doe dit geheel in vormpjes of grote vorm.
  • Zet dit in de vriezer en na 8 uur is de parfait gereed om te serveren.
  • Serveer er eventueel een gembersaus of zoetzuur van gember bij met lange vingers.
Gang: Brunch, Dessert, Diner, Lunch, Zoet
Keuken: Japans
Trefwoord: wasabi
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht