Venkel-zoete aardappel compôte met crème fraiche
Een lekker gerecht om bij gebakken zalmfilet te serveren. De crème fraîche zorgt ervoor dat je dan eigenlijk geen saus meer nodig hebt. Wees niet te zuinig met de crème fraîche. Schepje meer is niet erg en zorgt voor meer smeuigheid.
Ingrediënten
- 3 eetlepels Zonnebloemolie
- 1 Ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 stuks Venkel in kleine blokjes gesneden
- 2 glazen droge witte wijn of groentenbouillon
- peper en zout naar smaak
- 4 eetlepels Zonnebloemolie
- 2 stuks Zoete aardappelen geschild en in kleine blokjes gesneden
- 6 eetlepels crème fraîche
Instructies
- Bak de uien in de zonnebloemolie zachtjes gaar
- Voeg de knoflook toe en laat deze 1 minuut zachtjes mee bakken
- Voeg de venkel toe en de witte wijn of groentenbouillon
- Breng dit aan de kook en voeg peper en zout toe naar smaak
- Laat dit 15 minuten heel zachtjes stoven met een deksel op de pan
- Voeg de crème fraîche erbij en breng het tegen de kook
- Bak ik een koekenpan de zoete aardappelblokjes in de 4 eetlepels zonnebloemolie gedurende 5 minuten, totdat ze beetgaar is
- Voeg de zoete aardappel bij de venkel en roer het goed door elkaar breng het geheel op smaak
- Klaar om te serveren
- Je kunt dit ook ruim (aantal uur) van te voren maken en opwarmen als je gaat eten