Vegetarische hamburger
Ingrediënten
- 275 champignons kastanje grof pureren en bakken in de magimix / keukenmachine met de pulseknop
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 knoflook fijn gehakt
- 125 gr kikkererwten grof pureren in de magimix / keukenmachine met de pulseknop
- 75 gr walnoten grof pureren in de magimix / keukenmachine met de pulseknop
- 4 theelepels hamburger kruiden
- Zout naar smaak
- 2 eidooiers
- 2 eetlepels paneermeel
- 5 eetlepels zonnebloemolie of druivenpit olie om in te bakken
Instructies
- Bak de champignons met een fijn gesnipperd uitje en vervolgens de knoflook
- Laat dit afkoelen en uitlekken op een zeef en kook het vocht in tot er bijna niets meer over is en voeg dit dan weer toe. Dan behoudt je alle smaak maar dan in een geconcentreerde vorm
- Voeg de overige ingrediënten toe en maak 4 hamburgers
- Maak een koekenpan heet en doe hierin de olie. Bak rustig de hamburgers mooie bruin en niet te donker.
- Beleg ondertussen een hamburgerbroodje met een tomaten ketchupsaus
- Hierop gewassen en gedroogde sla
- Tomaat en eventueel augurk
- Dan de burger erop
- Aftoppen met geraspte Parmezaanse kaas, rode ui en truffelmayonaise