Tortang Talong
Gepofte en daarna in ei gebakken aubergine met soyasaus en sesamzaad
Equipment
- 1 Beslagkom
- 1 Kleine koekenpan
- 1 Spatel
- 1 Ovenschaal plat
- 1 Heteluchtoven
Ingrediënten
- 2 stuks aubergine klein
- 4 stuks eieren
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamzaad
- 4 eetlepels Zonnebloemolie
- Peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven op 170 graden Celsius
- Leg de aubergine in zijn geheel op een ovenschaaltje
- Zet deze in de oven in het midden gedurende 35 minuten
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen
- Zet de temperatuur van de oven op 120 graden Celsius om straks de aubergines war te houden na het bakken
- Pel de aubergines en laat de kroon eraan vast zitten
- Prak de aubergines plat maar laat de vorm erin zitten, dus eigenlijk heel laten
- Klop de eieren los met de sojasaus en sesamzaad, peper en zout
- Zet een kleine koekenpan op een matig vuur en doe hierin de 4 eetlepels zonnebloemolie
- Haal de aubergine door het eimengsel en leg ze in de pan en giet hier de helft van het eimengsel bij
- Bak de aubergine aan twee kanten goudbruin en leg ze even op het ovenschaaltje en herhaal met de andere aubergine met de rest van het eimengsel
- Strooi nog fijn gesneden bosui over de Tortang Talong
- Zet de schaal met de aubergine nog even in de oven van 120 graden Celsius voor dat je ze serveert of direct op tafel
- Serveer hierbij een knoflooksaus, gemarineerde komkommer en rijst