Tortang Talong

206

Tortang Talong

Gepofte en daarna in ei gebakken aubergine met soyasaus en sesamzaad
Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 40 minuten

Equipment

  • 1 Beslagkom
  • 1 Kleine koekenpan
  • 1 Spatel
  • 1 Ovenschaal plat
  • 1 Heteluchtoven

Ingrediënten

  • 2 stuks aubergine klein
  • 4 stuks eieren
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 4 eetlepels Zonnebloemolie
  • Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven op 170 graden Celsius
  • Leg de aubergine in zijn geheel op een ovenschaaltje
  • Zet deze in de oven in het midden gedurende 35 minuten
  • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen
  • Zet de temperatuur van de oven op 120 graden Celsius om straks de aubergines war te houden na het bakken
  • Pel de aubergines en laat de kroon eraan vast zitten
  • Prak de aubergines plat maar laat de vorm erin zitten, dus eigenlijk heel laten
  • Klop de eieren los met de sojasaus en sesamzaad, peper en zout
  • Zet een kleine koekenpan op een matig vuur en doe hierin de 4 eetlepels zonnebloemolie
  • Haal de aubergine door het eimengsel en leg ze in de pan en giet hier de helft van het eimengsel bij
  • Bak de aubergine aan twee kanten goudbruin en leg ze even op het ovenschaaltje en herhaal met de andere aubergine met de rest van het eimengsel
  • Strooi nog fijn gesneden bosui over de Tortang Talong
  • Zet de schaal met de aubergine nog even in de oven van 120 graden Celsius voor dat je ze serveert of direct op tafel
  • Serveer hierbij een knoflooksaus, gemarineerde komkommer en rijst
Cost: € 2,50
Gang: Bijgerecht, Vegetarisch
Keuken: Chinese
Trefwoord: aubergine, ei, Groenten
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht