Stamppot met geitenkaas

Porties 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1/2 fijn gesneden & gefruit uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 fijngesneden prei
  • 1 rolletje geitenkaas
  • 1 dl volle melk
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram roomboter

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Op deze manier zijn ze gelijkmatig gaar.
  • Kook ze met een 1/2 theelepeltje zout gaar.
  • Bak ondertussen de uitjes en voeg dan de knoflook en de prei toe en bak dit op een matig vuur nog 1 minuutje mee.
  • Kook de melk en de roomboter
  • Giet de aardappels af als ze gaar zijn en doe de aardappelen met de kokende melk en boter, de ui, knoflook, prei-mengsel en prak of stamp het geheel tot een mooi mengsel.
  • Breng het op smaak met peper en zout.
  • Doe de stamppot in een schaal en bedek deze met de geitenkaas die je in dunne plakje snijd.
  • Strooi hierover de Parmezaanse kaas en zet de stamppot nog 10 minuutjes in de oven.
Gang: Aardappel, Diner, Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht