Stamppot met geitenkaas
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 1/2 fijn gesneden & gefruit uitje
- 1 teentje knoflook
- 1/2 fijngesneden prei
- 1 rolletje geitenkaas
- 1 dl volle melk
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram roomboter
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Op deze manier zijn ze gelijkmatig gaar.
- Kook ze met een 1/2 theelepeltje zout gaar.
- Bak ondertussen de uitjes en voeg dan de knoflook en de prei toe en bak dit op een matig vuur nog 1 minuutje mee.
- Kook de melk en de roomboter
- Giet de aardappels af als ze gaar zijn en doe de aardappelen met de kokende melk en boter, de ui, knoflook, prei-mengsel en prak of stamp het geheel tot een mooi mengsel.
- Breng het op smaak met peper en zout.
- Doe de stamppot in een schaal en bedek deze met de geitenkaas die je in dunne plakje snijd.
- Strooi hierover de Parmezaanse kaas en zet de stamppot nog 10 minuutjes in de oven.