Selderijroom met munt
Een leuke saus om te maken met afsnijdsels van knolselderij, bleekselderij en als toevoeging voor de kleur, spinazie of peterselie met een beetje muntblaadjes. Erg lekker bij vis of kip.
Ingrediënten
- 250 gram afsnijdsels van knolselderij in kleine stukjes
- 200 gram afsnijdsels van bleekselderij inclusief blad in kleine stukjes
- 1/2 gesnipperd uitje
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 25 gram roomboter
- 1 dl water
- 1/2 liter slagroom
- snufje nootmuskaat
- 1 blaadje laurier
- 50 gram platte peterselie met steel en al
- 20 blaadjes munt
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Smoor de peterselie, knolselderij en de bleekselderij gaar in 1 dl water, 50 gram boter, nootmuskaat, laurier en zout met de deksel op de pan
- Zeef de laurier eruit
- Voeg de room toe en doe alles met de muntblaadjes in een thermoblender
- Draai voor 2 minuten op de hoogste snelheid
- Giet dit door een zeef en breng op smaak met peper en zout naar smaak