Salsa Bois Boudran

Dit is een recept gemaakt door chef-kok Michel Roux voor de familie Rothschild. Ik weet niet of je net zo rijk zult worden als zij, maar één ding is zeker: ik weet zeker dat je van deze saus zult houden, die heerlijk samengaat met alle soorten vis, vooral zalm. Ook heerlijk bij gegrild vlees.
Een genot!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 230 gram tomatenketchup
  • 30 ml sherry azijn
  • 15 ml worchestersaus
  • 10 ml lichte soyasaus
  • 10 gram Dijonmosterd
  • 235 gram gepelde en gesnipperde en gefruite sjalotjes
  • 40 gram dragonblaadjes fijn gesneden
  • 30 gram peterselieblaadjes fijn gesneden
  • 5 tabasco druppels
  • 50 gram olijfolie extra vierge

Instructies

  • Zorg eerst dat de sjalotten gebakken zijn en meng daarna alle ingrediënten door elkaar.

Notities

TIP
Deze saus leent zich erg goed bij grill- en bakgerechten die ’s zomers geserveerd worden. Zowel voor vis als vlees en gevogelte.
Gang: Bijgerecht, Salade, Saus
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht