Salsa Bois Boudran
Dit is een recept gemaakt door chef-kok Michel Roux voor de familie Rothschild. Ik weet niet of je net zo rijk zult worden als zij, maar één ding is zeker: ik weet zeker dat je van deze saus zult houden, die heerlijk samengaat met alle soorten vis, vooral zalm. Ook heerlijk bij gegrild vlees.Een genot!
Ingrediënten
- 230 gram tomatenketchup
- 30 ml sherry azijn
- 15 ml worchestersaus
- 10 ml lichte soyasaus
- 10 gram Dijonmosterd
- 235 gram gepelde en gesnipperde en gefruite sjalotjes
- 40 gram dragonblaadjes fijn gesneden
- 30 gram peterselieblaadjes fijn gesneden
- 5 tabasco druppels
- 50 gram olijfolie extra vierge
Instructies
- Zorg eerst dat de sjalotten gebakken zijn en meng daarna alle ingrediënten door elkaar.
Notities
TIP
Deze saus leent zich erg goed bij grill- en bakgerechten die ’s zomers geserveerd worden. Zowel voor vis als vlees en gevogelte.
Deze saus leent zich erg goed bij grill- en bakgerechten die ’s zomers geserveerd worden. Zowel voor vis als vlees en gevogelte.