Ratatouille Niçoise
Ingrediënten
- 1 courgette snijden in kleine blokjes van 3 mm
- 1 aubergine snijden in kleine blokjes van 3 mm
- 1 rode ui fijn snipperen
- 1 rode paprika in kleine blokjes van 3 mm
- 2 pommedori tomaten in kleine blokjes snijden van ½ cm
- Of 50 gram zongedroogde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- ½ teentje knoflook of knoflookolie om in te bakken
- Oregano
- Peper en zout
Instructies
- Alle ingrediënten na elkaar bakken in een beetje knoflookolie en peper en zout
- Als laatste de tomatenpuree even bakken en hier de tomaat en oregano bijdoen en doorbakken.
- Daarna alle groenten toevoegen en op smaak maken met peper en zout.
- Als je de ratatouille smeuïger wilt maken dan een klein beetje bouillon toevoegen en doorkoken.
- Warm serveren.
Notities
Als de ratatouille klaar is kan deze nog in de oven gegratineerd worden met geraspte kaas in een ovenvaste schaal.