Portobello met geitenkaas en mosterddressing

121

Portobello met geitenkaas en mosterddressing

Een heerlijk voorgerecht met een mosterddressing.
De mosterddressing maak je als volgt:
4 eetlepels mosterd (dragonmosterd)
4 eetlepels honing
8 eetlepels extra vierge olijfolie
Meng de mosterd met de honing goed door elkaar en daarna de olie met een garde. Beetje peper uit de molen en klaar om te serveren. Druppel deze dressing over de portobello als ze uit de oven komt.
Porties 4 Personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 8 portobello’s
  • VOOR DE VULLING
  • 1 rolletje geitenkaas van 250 gram
  • 1 bosuitje fijn gesneden
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes fijn gesneden
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 4-8 walnoten
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas geraspt
  • peper en zout naar smaak
  • VOOR DE SALADE
  • 2 Little Jam sla
  • 8 blaadjes roodlof
  • de sinaasappelpartjes van de sinaasappel die geraspt is
  • 1 eetlepel notenolie / hazelnoot of walnoot
  • of olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Maak eerst de vulling van de geitenkaas. Meng de ingrediënten door elkaar en breng het lekker op smaak.
  • Bak vervolgens de portobello’s in een koekenpan met een paar eetlepels zonnebloemolie aan twee kanten op matig vuur gedurende 5 minuutjes
  • Verwarm ondertussen de oven op 170 graden Celsius
  • Laat ze op een ovenschaaltje of plat bord afkoelen en vul ze dan met de geitenkaasvulling en als topping Parmezaanse kaas naar smaak
  • Zet ze in de oven gedurende 15 minuten in de oven zodat ze goed heet is.
  • Maak ondertussen de salade
  • Snijd de little Jam sla in stukjes en vermeng deze met de sinaasappelpartjes, olie en peper en zout. Leg dit op een bordje zoals op de foto en leg de portobello erop als ze uit de oven komt.
  • Garneer deze af met de walnoot en direct serveren

Notities

Vulling
Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands, Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht