Soezen met Cantalkaas
Equipment
- 1 Koksmes
- 1 Snijplank
Ingrediënten
- 200 ml Water
- 100 gram Boter
- 100 gram Gezeefde bloem
- 4 Eieren
- 1 snuf zout
- 100 gram Cantalkaas in kleine blokjes van 1/2 cm
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 ℃
- Kook het water met de boter en zout
- Zet het vuur uit en voeg in 1 keer de bloem toe en spatel de bloem door het water/botermengsel
- Als het een homogene bal is geworden voeg dan 1 ei toe en meng dit goed door elkaar met een spatel
- Vervolgens ei 2 en wederom doorroeren totdat het een droog deeg is
- Vervolgens ei 3 en als het deeg weer droog is ei nummer 4 toevoegen en wederom totdat het deeg droog is
- Laat het deeg iets afkoelen en meng het vervolgens met 100 gram Cantal kaas blokjes
- Neem een spuitzak en vul deze met het deeg
- Spuit kleine bergjes op een bakplaat met bakpapier
- Duw eventuele puntjes deeg in met een natte vinger die je eerst in een beetje water nat maakt.
- Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven bovenin en bak de soezen goudbruin af in 30 minuten
- Daarna af laten koelen en klaar om te serveren
