Parmezaanse kaassoesjes
Ingrediënten
- 75 gram boter
- 150 ml water
- 100 gram bloem gezeefd
- 3 eieren
- 50 gram geraspte pittige parmezaanse kaas
- Voor de smaak-decoratie
- Zonnebloempitten geroosterd en / of
- Maanzaadjes en / of
- Zeezout
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
- In een kookpan het water met de boter aan de kook laten komen.
- Als de boter gesmolten is de bloem in een keer in de pan doen welke van het gas is.
- Met een keukenspaan roeren totdat er een homogene massa is ontstaan. Er is nu een bal deeg ontstaan.
- Nu een ei door het deeg kloppen met een garde of mixer. En dit herhalen totdat de eieren op zijn.
- Hierna de kaas door het deeg mengen.
- Op een bakplaat die bedekt is met boter en bestoven is met bloem of op een bakpapier met behulp van een spuitzak kleine bergjes spuiten.
- Zet de soesjes gelijkmatig en met dezelfde afstand van elkaar op de bakplaat.
- Naar eigen inzicht en fantasie de soesjes garneren met maanzaad of zeezout of zonnebloempitjes.
- Afbakken in de oven in ca. 30 minuten.
- Lauw warm serveren is het lekkerst.
- Bv bij het aperitief.
Notities
Vullen met een kaascrème is ook erg lekker.
Je kunt er ook stukjes gerookte ham opleggen als extra garnering.