Parmezaanse kaassoesjes

1.1K
lekker

Parmezaanse kaassoesjes

Porties 8 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 75 gram boter
  • 150 ml water
  • 100 gram bloem gezeefd
  • 3 eieren
  • 50 gram geraspte pittige parmezaanse kaas
  • Voor de smaak-decoratie
  • Zonnebloempitten geroosterd en / of
  • Maanzaadjes en / of
  • Zeezout

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
  • In een kookpan het water met de boter aan de kook laten komen.
  • Als de boter gesmolten is de bloem in een keer in de pan doen welke van het gas is.
  • Met een keukenspaan roeren totdat er een homogene massa is ontstaan. Er is nu een bal deeg ontstaan.
  • Nu een ei door het deeg kloppen met een garde of mixer. En dit herhalen totdat de eieren op zijn.
  • Hierna de kaas door het deeg mengen.
  • Op een bakplaat die bedekt is met boter en bestoven is met bloem of op een bakpapier met behulp van een spuitzak kleine bergjes spuiten.
  • Zet de soesjes gelijkmatig en met dezelfde afstand van elkaar op de bakplaat.
  • Naar eigen inzicht en fantasie de soesjes garneren met maanzaad of zeezout of zonnebloempitjes.
  • Afbakken in de oven in ca. 30 minuten.
  • Lauw warm serveren is het lekkerst.
  • Bv bij het aperitief.

Notities

Vullen met een kaascrème is ook erg lekker.
Je kunt er ook stukjes gerookte ham opleggen als extra garnering.
Gang: Amuse, Borrelhapjes
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht