Parmezaanse kaassoesjes

2.1K
lekker

Soezen met Cantalkaas

Servings 4 personen
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Equipment

  • 1 Koksmes
  • 1 Snijplank

Ingrediënten

  • 200 ml Water
  • 100 gram Boter
  • 100 gram Gezeefde bloem
  • 4 Eieren
  • 1 snuf zout
  • 100 gram Cantalkaas in kleine blokjes van 1/2 cm

Instructies

Oven voorverwarmen op 200 ℃

  • Kook het water met de boter en zout
  • Zet het vuur uit en voeg in 1 keer de bloem toe en spatel de bloem door het water/botermengsel
  • Als het een homogene bal is geworden voeg dan 1 ei toe en meng dit goed door elkaar met een spatel
  • Vervolgens ei 2 en wederom doorroeren totdat het een droog deeg is
  • Vervolgens ei 3 en als het deeg weer droog is ei nummer 4 toevoegen en wederom totdat het deeg droog is
  • Laat het deeg iets afkoelen en meng het vervolgens met 100 gram Cantal kaas blokjes
  • Neem een spuitzak en vul deze met het deeg
  • Spuit kleine bergjes op een bakplaat met bakpapier
  • Duw eventuele puntjes deeg in met een natte vinger die je eerst in een beetje water nat maakt.
  • Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven bovenin en bak de soezen goudbruin af in 30 minuten
  • Daarna af laten koelen en klaar om te serveren
Gang: Amuse, Borrelhapjes, Snack, Vooraf
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht