Linzen op Franse wijze
Linzen zijn erg gezond en voedzaam. Je kunt ze vervangen door de aardappel. Goed te combineren met een stukje eendenborst, eendenpoot, gevogeltje, maar ook lekker om koud of lauwwarm te eten met een gemengde salade
Equipment
- 1 Kookpan
- 1 Spatel
Ingrediënten
- 200 gram linzen uit Puy de Dôme
- 3 dl runderbouillon
- 50 gram roomboter
- 1 kleine ui fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 dl rode wijn
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Week de linzen 2 uur in de runderbouillon
- Bak de ui in 50 gram roomboter goudbruin op een rustig vuur
- Doe vervolgens de knoflook erbij en blus het af met de rode wijn
- Laat dit 1 minuutje rustig koken en voeg een beetje peper en zout toe
- Voeg hierbij de linzen incl. de bouillon toe en laat dit met een deksel half op de pan rustig garen in ca. 30 minuten
- Klaar om te serveren