groenten puree
Ingrediënten
- 1 knolselderij geschild en in blokjes gesneden van ca. 2 x 2 cm
- 1 pastinaak geschild en in blokjes gesneden van ca. 2 x 2 cm
- 1 zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden van ca. 2 x 2 cm
- 1 uitje gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 dl gekookte melk om de puree gladder te maken of 1 dl kookvocht achter houden
- peper en zout
- klontje roomboter
Instructies
- Breng een pan water aan de kook en kook alle ingrediënten gaar.
- Begin met de knolselderij en na 4 minuten de overige groenten.
- Bak in een andere pan even de ui met de knoflook in een klontje roomboter glazig.
- Giet de groenten af en pureer ze in een keukenmachine met een beetje kookvocht en/of gekookte melk.
- Als je geen keuken machine hebt kun je het ook fijn prakken met een vork.
- Maak de groenten puree weer heet in een pan en breng het lekker op smaak met peper, zout en een klontje roomboter naar wens.