groenten puree

Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 knolselderij geschild en in blokjes gesneden van ca. 2 x 2 cm
  • 1 pastinaak geschild en in blokjes gesneden van ca. 2 x 2 cm
  • 1 zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden van ca. 2 x 2 cm
  • 1 uitje gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 dl gekookte melk om de puree gladder te maken of 1 dl kookvocht achter houden
  • peper en zout
  • klontje roomboter

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook en kook alle ingrediënten gaar.
  • Begin met de knolselderij en na 4 minuten de overige groenten.
  • Bak in een andere pan even de ui met de knoflook in een klontje roomboter glazig.
  • Giet de groenten af en pureer ze in een keukenmachine met een beetje kookvocht en/of gekookte melk.
  • Als je geen keuken machine hebt kun je het ook fijn prakken met een vork.
  • Maak de groenten puree weer heet in een pan en breng het lekker op smaak met peper, zout en een klontje roomboter naar wens.
Gang: Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Lunch, Vegetarisch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht