Frittata di forno

Deze speciale frittata wordt eerst in de pan en daarna in de oven bereidt. Een frittata is een soort omelet die in zeer veel variaties gemaakt kan worden.
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 6 eieren losgeklopt met ½ dl melk
  • 10 plakjes aubergine gebakken in de olijfolie
  • 10 plakjes courgette gebakken in de olijfolie
  • 2 tomaten ontveld, ontpit en in kleine blokjes gesneden
  • 1 paprika in kleine blokjes en gebakken
  • 1 ui fijn gesnipperd en gebakken
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
  • Peper en zout

Instructies

  • Verdeel het losgeklopte eimengsel in 3 delen.
  • Bak eerst in een koekenpan een pannenkoek-ei .
  • Als deze bijna gaar is leg deze dan in een ronde bakvorm die de oven in kan.
  • Leg hierop de plakjes aubergine die gebakken zijn.
  • Strooi er ook een beetje ui, Parmezaanse kaas en tomatenblokjes op.
  • Bak ondertussen het tweede pannenkoekei en leg deze als ze bijna gaar is boven op de eerste in de bakvorm.
  • Leg hierop de courgette plakjes, Parmezaansekaas, forina, ui en paprikablokjes.
  • Bak nu de laatste eierpannenkoek. Leg deze met de gebakken kant naar boven op de andere in de vorm.
  • Zet deze Frittata in de oven en bak hem nu in ca. 10 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.
  • Haal de frittata uit de oven en keer ze op een passend bord en snijdt er punten van.
  • Tip: Heerlijk met een Italiaanse salade met ruccola en pesto.

Notities

Gefrituurde salie
Gang: Bijgerecht, Borrelhapjes, Diner, Lunch, Tapas
Keuken: Italiaans, Mediteraans
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht