Filodeeg met dragon

115

Filodeeg crunch

Heel eenvoudig en makkelijk te maken en te bewaren. Deze heerlijke crunch om bij verschillende gerechten te serveren of zomaar even voor de hartige trek een paar stukjes van deze knapperige traktatie. In deze variatie heb ik dragonblaadjes gebruikt. Je kunt er natuurlijk mee variëren en andere smaken voor gebruiken. Denk aan: sesamzaad, geraspte kaas, pompoenpitten, basilicum, peterselie, groene pepertjes voor de pittige variant. Kijk maar of je er zelf nog meer kunt bedenken. Gewoon proberen en kraak lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • Pakje filodeeg diepvries
  • 2 eetlepels verse Dragonblaadjes
  • Peper en zout
  • Kwastje met water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  • Pluk een paar eetlepels dragonblaadjes
  • Ontdooi de filodeeg vellen uit de verpakking
  • Leg een paar filovellen op de bakplaat en smeer ze in met water
  • Verdeel de dragonblaadjes op de helft van deze vellen
  • Bestrooi ze licht met peper en zout
  • Klap het filodeeg dubbel zodat de dragonblaadjes er tussen ligt en druk het even aan met je handen
  • Zet de bakplaat in de oven en haal ze eruit als ze goud bruin
  • Even laten afkoelen en je kunt ze in stukjes breken en serveren
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Crunch
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht