Chinese gemarmerde eieren

174

Chinese gemarmerde eieren

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 3 eetlepels theeblaadjes of 2 theezakje earl grey
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • Zout en peper

Instructies

  • Breng water aan de kook en kook de eieren 8 minuten.
  • Haal ze uit het water en spoel ze koud.
  • Kneus de eieren voorzichtig rondom.
  • Neem 1 liter kokend water en zet de thee hierin.
  • Giet hierbij het zout en de ketjap manis
  • Laat de eieren hierin afkoelen en laat dit geheel nog 15 minuten staan.
  • Haal de eieren uit het theewater en pel ze voorzichtig.
  • Er is nu een marmerstructuur te zien op de eieren.
  • Serveer de eieren met een beetje peper en zout.
Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch, Rijsttafel, Vegetarisch
Keuken: Chinese, Indonesisch
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht