Brandade met olijfolie

127

Brandade puree met olijfolie of roomboter

Ingrediënten

1 kg aardappel schoon. Doree of andere bloemige aardappelras

½ dl. olijfolie

1 dl. melk

Peper, Zout

Instructies

Snijd de aardappels in kleine gelijke stukjes.

    Kook de aardappels gaar in ruim water met een beetje zout.

      Giet het kookvocht af en laat even de aardappel droog stomen.

        Breng de melk tegen de kook in een klein pannetje.

          Pureer de aardappelen en meng ze samen met de olijfolie en de melk.

            Doe dit met een pannenlikker, zodat de bodem van de pan schoon blijft.

              Breng dit op smaak met peper en zout.

                Voor de brandade als extra garnituur toevoegen: Gefruit sjalotje of uitje.

                  Paprika blokjes fijn gesneden Courgetteblokjes fijn gesneden

                    Courgette blokjes fijn gesneden

                      Knoflook gefruit

                        Gamba’s gebakken en in stukjes gesneden

                          Of garnalen / krabvlees / Ansjovis

                            Al roerend warm maken alvorens de puree te serveren.

                              TIP:

                                Heerlijk bij gestoomde of gebakken witte vis. Ook te gebruiken bij wit gevogelte zoals kalkoen, kip of parelhoen.

                                  Dicht
                                  Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
                                  Dicht