Aardappel / Bijgerecht / Componenten / Gerechten / Vegetarisch Brandade met olijfolie 127 Brandade puree met olijfolie of roomboter Ingrediënten1 kg aardappel schoon. Doree of andere bloemige aardappelras½ dl. olijfolie1 dl. melkPeper, Zout InstructiesSnijd de aardappels in kleine gelijke stukjes.Kook de aardappels gaar in ruim water met een beetje zout.Giet het kookvocht af en laat even de aardappel droog stomen.Breng de melk tegen de kook in een klein pannetje.Pureer de aardappelen en meng ze samen met de olijfolie en de melk.Doe dit met een pannenlikker, zodat de bodem van de pan schoon blijft.Breng dit op smaak met peper en zout.Voor de brandade als extra garnituur toevoegen: Gefruit sjalotje of uitje.Paprika blokjes fijn gesneden Courgetteblokjes fijn gesnedenCourgette blokjes fijn gesnedenKnoflook gefruitGamba’s gebakken en in stukjes gesnedenOf garnalen / krabvlees / AnsjovisAl roerend warm maken alvorens de puree te serveren.TIP:Heerlijk bij gestoomde of gebakken witte vis. Ook te gebruiken bij wit gevogelte zoals kalkoen, kip of parelhoen. Dit delen:FacebookXVind ik leuk:Vind-ik-leuk Laden...