Bramen compôte

Voorbereidingstijd 3 uur 22 minuten
Totale tijd 3 uur 22 minuten

Ingrediënten

  • 25 gr roomboter
  • 450 gr fijn gesnipperde rode ui
  • 2 teentjes fijn gesneden knoflook
  • 6oo gr rijpe bramen
  • 60 gr geleisuiker
  • 1/2 dl water
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Laat de boter uitbruisen in een ruime kookpan
  • Bak de uien glazig
  • Voeg de knoflook toe en laat het zachtjes mee fruiten
  • Voeg vervolgens de bramen en water toe met peper en zout
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen met de deksel op de pan gedurende 45 minuten totdat de bramen gaar zijn
  • Regelmatig roeren niet vergeten
  • Prak de bramen fijn en voeg de geleisuiker toe en laat de compôte nog een paar minuten al roerend zachtjes koken

Notities

Gesneden ui en gewassen bramen
 
Boter smelten in de pan

Uien fruiten

Glazig laten worden

Knoflook gesneden

Zachtjes laten doorkoken met deksel op de pan. Regelmatig roeren

Het eindresultaat
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Trefwoord: kaas
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht