Bonne Femme groenten
Ingrediënten
- 50 gram roomboter om in te bakken
- 50 cl olijfolie om in te bakken
- 1 ui fijn gesnipperd
- 100 gram mager spek / bacon
- 1 teentje knoflook fijngesneden of geperst
- 100 gram bospeen in kleine plakjes gesneden en 24 minuutjes voorgekookt
- 100 gram doperwten diepvries
- 250 gram champignons in kleine stukjes gesneden
- 100 gram haricots vert of sperzieboontjes 2 minuutjes geblancheerd
- Je kunt ook kleine vooraf geblancheerde spruitjes nemen in de wintertijd.
- Kook deze dan eerst beetgaar in ca. 5 minuutjes
- 300 gram aardappel in kleine blokjes gesneden en gewassen en droog gedept
- 100 gram boter om de aardappels in te bakken
- 50 cl olijfolie om de aardappels in te bakken
- 1 theelepeltje Provençaalse kruiden
- Peper en zout
Instructies
- Neem een hapjespan en maak deze eerst warm op het fornuis
- Zet de koekenpan ook op het fornuis en maak deze ook eerst warm
- Doe de olie en de roomboter in de pannen
- Bak in de koekenpan de aardappelblokjes goud bruin en voeg direct een beetje zout toe als je gaat bakken
- Dan worden je aardappelblokjes lekker knapperig, houd ze apart
- Bak in de hapjespan eerst de ui glazig met een beetje zout
- Voeg de spek er aan toe en bak dit 2 minuutjes op een matig vuur
- Voeg dan de knoflook, Provençaalse kruiden en de groenten toe.
- Maak het allemaal goed warm maar zorg ervoor dat ze niet te bruin wordt
- Voeg op het laatst de gebakken aardappelblokjes toe en meng deze met elkaar
- Breng het geheel op smaak met peper en zout
Notities
Je kunt het uiteraard ook zonder spekjes maken. Dan is het vegetarisch.