Bonne Femme groenten

Porties 4

Ingrediënten

  • 50 gram roomboter om in te bakken
  • 50 cl olijfolie om in te bakken
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 100 gram mager spek / bacon
  • 1 teentje knoflook fijngesneden of geperst
  • 100 gram bospeen in kleine plakjes gesneden en 24 minuutjes voorgekookt
  • 100 gram doperwten diepvries
  • 250 gram champignons in kleine stukjes gesneden
  • 100 gram haricots vert of sperzieboontjes 2 minuutjes geblancheerd
  • Je kunt ook kleine vooraf geblancheerde spruitjes nemen in de wintertijd.
  • Kook deze dan eerst beetgaar in ca. 5 minuutjes
  • 300 gram aardappel in kleine blokjes gesneden en gewassen en droog gedept
  • 100 gram boter om de aardappels in te bakken
  • 50 cl olijfolie om de aardappels in te bakken
  • 1 theelepeltje Provençaalse kruiden
  • Peper en zout

Instructies

  • Neem een hapjespan en maak deze eerst warm op het fornuis
  • Zet de koekenpan ook op het fornuis en maak deze ook eerst warm
  • Doe de olie en de roomboter in de pannen
  • Bak in de koekenpan de aardappelblokjes goud bruin en voeg direct een beetje zout toe als je gaat bakken
  • Dan worden je aardappelblokjes lekker knapperig, houd ze apart
  • Bak in de hapjespan eerst de ui glazig met een beetje zout
  • Voeg de spek er aan toe en bak dit 2 minuutjes op een matig vuur
  • Voeg dan de knoflook, Provençaalse kruiden en de groenten toe.
  • Maak het allemaal goed warm maar zorg ervoor dat ze niet te bruin wordt
  • Voeg op het laatst de gebakken aardappelblokjes toe en meng deze met elkaar
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout

Notities

Je kunt het uiteraard ook zonder spekjes maken. Dan is het vegetarisch.
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht