Bloemkoolpuree

Deze puree van bloemkool is smakelijk bereidt. Door toevoeging van ui en knoflook en de bereiding in weinig vocht komt de smaak extra goed tot zijn recht.
Porties 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1/2 fijn gesnipperd uitje
  • 1 fijn gesneden teentje knoflook
  • Druivenpitolie om te bakken
  • Klontje roomboter 20 gram
  • Peper en Zout

Instructies

  • Haal de roosjes van de bloemkool en snijdt de stronk ook in kleine stukjes
  • Was ze en snijdt ook de roosjes in kleine stukken
  • Neem een kookpan en doe daar een scheutje druivenpitolie in
  • Fruit hierin rustig de uitjes aan met een beetje peper en zout
  • Dan de knoflook zachtjes mee aanfruiten
  • Dan de bloemkool erbij en rustig laten smoren met een paar lepels water en de boter met de deksel erop
  • De boter zorgt ervoor dat de vitamine opgenomen worden in het vet van de boter
  • Regelmatig om schudden of roeren gedurende 15 minuutjes
  • Daarna de bloemkool pureren met de staafmixer, magimix of andere keukenmachine pureren tot de gewenste structuur
  • Voor het serveren nog even verhitten en op smaak maken met peper en/of zout
  • TIP: Extra smaak van kerrie of andere kruiden kun je toevoegen bij het fruiten van de knoflook

Notities

Een beetje kerriepoeder of vaduvan is ook erg smaakvol bij het stoven van de bloemkool.
Gang: Bijgerecht, Diner, Lunch, Vegetarisch
Keuken: Belgisch, Frans, Hollands
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht