Bearnaisesaus
Deze klassieker hoort zeker bij een goed gebakken biefstuk. Ook lekker bij gevogelte of een gepocheerd eitje. Egg Benedict!
Ingrediënten
- 3 eidooiers
- Scheutje witte wijn of dragonazijn
- ½ sjalotje snipperen
- 200 gram gesmolten boter
- 1 eetlepel verse dragon
- Peper en zout
Instructies
- De gesnipperde sjalotjes samen met de gekneusde peperkorrels zachtjes fruiten.
- Blus dit af met een scheutje witte wijn en azijn.
- Laat dit kort rustig indampen. Dit duurt ca. 3 minuten.
- Aflaten koelen en de dooiers erbij doen en au bain marie de eieren gaar kloppen, maar geen roerei.
- Dan de gesmolten boter zonder vocht in het begin druppels gewijs toevoegen en blijven kloppen van het vuur af, halverwege de boter meer toevoegen.
- De saus is gereed als alle boter op is, dan op smaak maken met peper en zout.
- Op het laatst verse dragon toevoegen.