Bearnaisesaus

Deze klassieker hoort zeker bij een goed gebakken biefstuk. Ook lekker bij gevogelte of een gepocheerd eitje. Egg Benedict!
Porties 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 3 eidooiers
  • Scheutje witte wijn of dragonazijn
  • ½ sjalotje snipperen
  • 200 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel verse dragon
  • Peper en zout

Instructies

  • De gesnipperde sjalotjes samen met de gekneusde peperkorrels zachtjes fruiten.
  • Blus dit af met een scheutje witte wijn en azijn.
  • Laat dit kort rustig indampen. Dit duurt ca. 3 minuten.
  • Aflaten koelen en de dooiers erbij doen en au bain marie de eieren gaar kloppen, maar geen roerei.
  • Dan de gesmolten boter zonder vocht in het begin druppels gewijs toevoegen en blijven kloppen van het vuur af, halverwege de boter meer toevoegen.
  • De saus is gereed als alle boter op is, dan op smaak maken met peper en zout.
  • Op het laatst verse dragon toevoegen.
Gang: Brunch, Diner, Gevogelte, Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt, Vlees
Dicht
Puurengezondopsmaak.nl © Copyright 2000. All rights reserved.
Dicht