Avocado op toast
Wat is er niet lekkerder dan verse avocado met een gepocheerd ei op toast
Equipment
- Scherp mes
- Schuimspaan
- Steelpannetje
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 1 st avocado
- 2 st verse scharreleieren
- 1 st Little gem sla
Instructies
- Zet een klein steelpannetje op het vuur met warm water en een scheutje azijn
- Breng het tegen de kook
- Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit haal het vruchtvlees er voorzichtig uit en snijd het in dunne plakken
- Toast het brood en beleg dit met de little gem blaadjes en de avocado
- Pocheer de eieren als volgt
- Breek de eieren in het water dat bijna kookt
- Laat ze 4 minuten zachtje tegen de kook blijven ofwel pocheren
- Haal ze met een schimspaan uit het hete water en dep ze droog met keukenpapier, zonder dat de eieren van de schuimspaan komen
- Verdeel de eieren over de gereedstaande toast en bestrooi ze met een beet je zout en peper
- Direct serveren en eet smakelijk